Isnin, 3 Disember 2012

Isnin, Disember 03, 2012
Laman Web Wartawan Malaysia Indonesia Digodam  ! Sebuah laman web Ikatan Setiakawan Wartawan Malaysia-Indonesia (Iswami) telah digodam oleh TeguhMicro sejak tiga hari yang lepas.


Laman Web Wartawan Malaysia Indonesia Digodam

Sehingga berita ini ditulis, laman web tersebut masih lagi gagal berfungsi seperti biasa.

Punca laman web Iswami digodam menurut akhbar tempatan, kosmo, adalah kerana kekalahan skuad bolasepak Indonesia kepada Malaysia di Piala Suzuki AFF, namun bagi kami ianya mungkin kerana perkara berbangkit sebelum kekalahan bolasepak lagi.

Dalam pada ituPengerusi Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia, Datuk Mohamed Sharil Mohamed Tarmizi memberitahu, terdapat beberapa laman web tempatan telah dihentikan operasinya oleh pengendali masing-masing kerana aktiviti pengodaman.

Namun punca sebenar pengendali laman web tersebut menghentikan operasinya tidak diketahui.Info Semasa @ Kezoom0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.