Ahad, 9 Disember 2012

Ahad, Disember 09, 2012
9

Makna Sebenar Di Sebalik Perkataan LOL

Makna Sebenar Di Sebalik Perkataan LOL - Tahukah anda, istilah LOL yang sering digunakan dalam perkataan internet adalah sebagai singkatan dari "laugh out loud". Namun baru-baru ini, istilah tersebut dikesan sebagai satu  dari istilah yang dikaitkan dengan pemujaan pada syaitan.

Menerusi sebuah berita,  LOL merupakan singkatan dari ayat "Lucifer our Lord" yang bermaksud  pemujaan kepada syaitan.

Dari itu, berhati-hatilah kepada mereka yang suka menggunakan perkataan LOL kerana pemuja syaitan sering mengakhiri doa mereka dengan mengatakan "Lucifer our Lord" atau singkatannya LOL.

Sama ada anda percaya atau tidak, namun bagi umat Islam adalah baik kiranya meninggalkan perkataan yang boleh membawa maudarat kepada diri dan juga kepercayaan kita sendiri.Info Semasa @ Kezoom


9 comments:

 1. 👍Gud info. Sye bru tau apa maksud lol tu. Coz sye xpernah guna. So..lbh baek sye xgunakan pkataan tu sampai ble2.. thanx =)

  BalasPadam
 2. Biar pandai, jangan pandai-pandai.

  Makna yang selalu diterima:
  LOL: laughing out loud

  http://en.m.wikipedia.org/wiki/LOL

  BalasPadam
 3. Maknanya lepas n kalau pemuja syaitan guna perkataan terima kasih sebagai bahasa pemujaan kita kene tukar larh gitu??

  BalasPadam
 4. Dah lame orang gunakan perkataan LOL sebagai Laughing/(Laugh) out Loud dalam chat macam mana tibe2 jadi Luficer our Lord pulakk?? Kalau dicari dalam bibble, Al quran, kitab-kitab yahudi dan nasrani atau dalam Dictionary sekali pun dalam bahagian Abbreviation, tidak ada pernah disebut atau digunakan perkataan LOL sebagai Lucifer our Lord. Manusia mane pulak yang memandai-mandai letak Lucifer our Lord sebagai LOL sedangkan kita tidak pernah dilarang atau diberitahu yang syaitan menyebut "LOL" bulat-bulat dalam doa mereka. "Dont Judge the book by its cover" and "Dont Judge too quickly the thing that you dont sure about it !!"

  BalasPadam
 5. Macam macam agenda nak buat orang rasa keliru dan was-was....itu sahabat siapa?

  BalasPadam
 6. Thanks For YoUR iNFORMATION

  BalasPadam

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.