Sabtu, 20 April 2013

Sabtu, April 20, 2013

Benjy Akui Kesihatan Ibu Semakin Merosot

Benjy Akui Kesihatan Ibu Semakin Merosot | Benjy atau Khairil Benjamin Ibrahim semalam mengakui keadaan kesihatan ibunya Azean Irdawaty agak serius dan semakin merosot. Menurut Benjy,

 “Keadaan kesihatannya bertambah serius. Sejak dua bulan lalu, ubatnya sudah habis dan kini badan menjadi semakin lemah untuk bergerak dan bercakap,” 

Tambah Benjy lagi, pergerakan ibunya semakin terbatas dan hanya berehat di rumah sebelum menunggu pembedahan membuang tumor dalam kepala di Hospital Sungai Buloh pada 22 April ini.

“Kesan tumor memberi tekanan pada otaknya sehingga dia banyak berdiam diri. Mungkin otak dia tidak dapat menerima maklumat apabila orang bercakap dengannya dan sukar untuk bercakap semula,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Katanya, wang untuk menampung kos pembedahan itu masih belum cukup walaupun hanya menunggu masa. “Saya sendiri tidak tahu bagaimana cara untuk membayar kos pembedahan ini. Saya faham persatuan artis turut mempunyai ramai artis lain yang ingin dibantu, tetapi jika ada yang mahu menghulurkan bantuan, saya bersyukur,” katanya.


Artikel Menarik


sumber
http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/2013042002031420130420020314//Article/index_html


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.