Sabtu, 27 April 2013

Sabtu, April 27, 2013
Bapa Kudung Bawa Anak Isteri Panjat Gunung | Aktiviti memanjat gunung memang penuh dengan risiko. Terdapat banyak kes pemanjat terbunuh dan cedera parah akibat sukan ekstrem yang mereka gemari ini.

Kemalangan satu ketika dahulu bukanlah penyebab untuk sesetengah orang menjadi fobia, bahkan ada diantara mereka menjadikan kemalangan tersebut sebagai satu pendorong semangat untuk mereka melakukannya sekali lagi.

Begitulah azam dan tekad yang ditunjukkan oleh Craig DeMartino, seorang bapa yang pernah terjatuh dari Pergunungan Rocky, kehilangan kaki kiri dan hampir maut disebabkan minatnya itu.

Bapa Kudung Bawa Anak Isteri Panjat Gunung

Kali ini, Mr Martino bukan sahaja pergi seorang diri, bahkan beliau mengangkut keluarganya untuk turut serta dalam pendakian baru di gunung Red Rock, Nevada.

Mayah, 14
Isteri beliau Cyndy dan anak-anak Mayah, 14, dan Will, 12, menghabiskan masa seharian menemani Martino mendaki gunung tersebut.


Will, 12Craig DeMartino telah mengambil beberapa gambar sewaktu pendakian dan memuatnaik menerusi facebook beliau.

Dengan pantas ianya menarik perhatian rakan-rakan dengan komen yang pelbagai, ada yang teruja bahkan ada juga yang berkata "kamu bapa yang sangat teruk".

Artikel Lainsumber
http://goo.gl/vTzZb


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.