Sabtu, 27 April 2013

Sabtu, April 27, 2013

Syarikat Produksi Saman Rita Rudaini RM100,000  | Pelakon dan model terkenal, Rita Rudaini diminta membayar ganti rugi sehingga RM100,000 oleh sebuah produksi tempatan setelah dirinya membuat keputusan untuk menarik diri daripada penggambaran drama berepisod yang dijangka selesai sehingga Julai depan.


Menurut Rita, dia membuat keputusan begitu setelah merasa tidak puas hati dengan beberapa faktor di set penggambaran dan menganggap mereka bekerja secara tidak profesional.

"Saya sendiri pergi berjumpa dengan pihak produksi, berbincang dan menyatakan ketidakpuasan hati saya terhadap cara mereka berkerja yang boleh dianggap tidak profesional. Mereka tak mahu berubah sebaliknya seolah-olah memberi kata dua kepada saya. 

"Mereka melakukan provok terhadap saya sehingga saya buat keputusan untuk berhenti berlakon dengan mereka, pada 26 Februari lalu.

Alih-alih, pada bulan ini (April) saya menerima surat yang bertarikh 25 Mac daripada produksi berkenaan. Mereka menuntut ganti-rugi yang mencecah hampir RM100,000. Sudah lah tu, mereka minta saya bayar secepat mungkin." 

Berikutan hal tersebut, pihak Seniman akan cuba menyiasat dan mendapatkan maklumat lanjut mengenainya. Setelah itu, satu perjumpaan khas antara Rita dan pihak produksi akan dijalankan bagi berbincang dan menjernihkan keadaan yang berlaku.


Artikel Lain

sumber
http://goo.gl/AdneE


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.