Jumaat, 26 April 2013

Jumaat, April 26, 2013
Tips Kesihatan - Panduan Untuk Memilih Kolagen Terbaik | Ramai yang inginkan kecantikan dan kesihatan yang baik untuk diri sendiri dan juga untuk keluarga. Kolagen merupakan salah satu pilihan bagi generasi kini untuk tujuan kesihatan.

Tips Kesihatan - Panduan Untuk Memilih Kolagen Terbaik


Kolagen dikatakan bagus untuk kulit. Ia membantu mengembalikan keremajaan kulit dan seterusnya mencantikan kulit . Kolagen ialah ramuan yang lazimnya terkandung dalam kebanyakan produk kecantikan untuk awet muda dan menjadi pilihan utama wanita pada masa kini.

Kajian klinikal menunjukkan keberkesanan penggunaan kolagen adalah mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan, memastikan keanjalan kulit serta memberi kesegaran kepada kulit.

Kolagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai perekat dalam badan dan lebih kurang satu per tiga daripada keseluruhan protein dalam badan terdiri daripada kolagen.

Panduan Memilih Kolagen Terbaik

*  Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (cecair) berbanding dengan kolagen yang disuntik. Ini untuk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dalam tubuh badan 

*  Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efek lebih cepat. 

*  Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan. 

*  Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan. 

*  Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri. 

*  Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine untuk kesihatan sendi. (bonus point) 

*  Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin. 
Terdapat banyak produk kolagen dipasaran, amat penting untuk anda menyemak dan memastikan produk tersebut selamat dan tidak bertoksin. Sila layari Tip dan panduan kesihatan lain disini. [TIPS]


Artikel Tip Kesihatan Lain

0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.