Selasa, 7 Mei 2013

Selasa, Mei 07, 2013
16 Gambar - Detik Cemas Kapalterbang Pertunjukan Jatuh Di Madrid Airshow | Sebuah kapalterbang pertunjukan lama jenis Hispano HA-200 Saeta yang dibina sekitar tahun 1950an terhempas di Madrid Airshow.

Juruterbang pesawat, Ladislao Tejedor Romero, 35, disahkan meninggal dunia setelah dikejarkan ke hospital dengan kecederaan parah.

Pesawat malang tersebut dikatakan terlanggar bangunan dan mengakibatkan letupan besar. Kejadian berlaku dihadapan penonon yang hadir di pertunjukan pesawat tersebut.

Hispano HA-200 Saeta merupakan pesawat pertama yang dibina oleh Sepanyol dan beberapa kali ditingkatkan keupayaan sehingga dipencenkan dari perkhidmatan.

16 Gambar - Detik Cemas Kapalterbang Pertunjukan Jatuh Di Madrid Airshow | Sebuah kapalterbang pertunjukan lama jenis Hispano HA-200 Saeta yang dibina sekitar tahun 1950an terhempas di Madrid Airshow.

16 Gambar - Detik Cemas Kapalterbang Pertunjukan Jatuh Di Madrid Airshow

16 Gambar - Detik Cemas Kapalterbang Pertunjukan Jatuh Di Madrid Airshow


16 Gambar - Detik Cemas Kapalterbang Pertunjukan Jatuh Di Madrid Airshow
Pesawat berlepas sebelum kejadian berlaku


16 Gambar - Detik Cemas Kapalterbang Pertunjukan Jatuh Di Madrid Airshow16 Gambar - Detik Cemas Kapalterbang Pertunjukan Jatuh Di Madrid Airshow

Pesawat jenis yang sama
Artikel Menariksumber
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2319845/Madrid-air-plane-crash-Horror-thousands-watch-historic-jet-plunge-ground-explode-killing-pilot.html


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.