Sabtu, 11 Mei 2013

Sabtu, Mei 11, 2013
Azmin Akan Keluar Pakatan,11 Ahli Parlimen Ikut Serta | Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Mohamed Azmin Ali dilaporkan bersedia untuk keluar Parti Keadilan Rakyat dan Pakatan Rakyat kerana tidak berpuas hati dengan beberapa keputusan parti PKR yang membelakangkan mereka.

Azmin Akan Keluar Pakatan,11 Ahli Parlimen Ikut Serta

Menurut beberapa sumber, Azmin mahu meninggalkan pakatan 'kerana rasa tidak puas hati beliau di atas peruntukan kerusi jawatankuasa eksekutif di kalangan ahli-ahli Pakatan Rakyat negeri Selangor .'Turut dilaporkan 11 orang Ahli Parlimen yang baru dipilih didalam PKR akan mengikuti jejak Azmin keluar parti.

Azmin Akan Keluar Pakatan,11 Ahli Parlimen Ikut Serta | Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Mohamed Azmin Ali dilaporkan bersedia untuk keluar Parti Keadilan Rakyat dan Pakatan Rakyat kerana tidak berpuas hati dengan beberapa keputusan parti PKR yang membelakangkan mereka.


Ketiadaan Azmin di  perhimpunan raksasa Pakatan Rakyat yang diketuai oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim di Kelana Jaya, Selangor pada malam Rabu telah mendapat perhatian.

Menerusi akaun Twitter, beliau menyelar Pakatan kerana menganjurkan perhimpunan tersebut, menggesa parti itu untuk menerima keputusan rakyat pada Pilihan Raya Umum ke-13 dan maju kehadapan memperjuangkan rakyat. Menerusi Twitter juga beliau membuat satu pertanyaan yang menimbulkan persoalan,

" Gagal ke Putrajaya. Salah siapa? Ikuti penjelasan dalam masa terdekat"

Dalam pada itu, Azmin juga dilaporkan salah seorang daripada mereka yang berjuang untuk menjadi Menteri Besar Selangor . Beberapa nama calon  termasuk dari PAS Ahmad Yunus Hairi, telah timbul. Walau bagaimanapun, penyandang Menteri Besar Khalid Ibrahim dipercayai menjadi pilihan Rakyat kepimpinan Pakatan.


Artikel Menarik


sumber
http://www.wasukalu.com/2013/05/azmin-ali-dijangaka-bawa-11-mp-pkr.html0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.