Isnin, 6 Mei 2013

Isnin, Mei 06, 2013
Gagal Jadi Perdana Menteri, Anwar Ibrahim Kecewa

Gagal Jadi Perdana Menteri, Anwar Ibrahim Kecewa | Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan yang Pakatan Rakyat (PR) tidak akan menerima keputusan Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) sehinggalah Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menjelaskan dakwaan berlakunya penipuan di dalam proses pengundian.

Anwar, yang diapit oleh para pemimpin utama PR turut menunjukkan kepada para pemberita beberapa bukti dan insiden yang didakwanya sebagai satu bentuk penipuan termasuklah yang dirakamkan menerusi kamera.
Beliau juga turut menegaskan yang PR akan mencabar beberapa keputusan yang melibatkan majoriti sekitar 1,000 hingga 2,000 undi.
Ketika ditanya mengenai tindakannya yang menhantar kiriman ringkas menerusi laman tweeter nya yang mendakwa Pakatan telah menang dalam PRU-13, Anwar enggan menjawab pertanyaan itu melainkan berkata sebarang keputusan rasmi mestilah yang diumumkan oleh SPR.
Anwar turut meminta para penyokong PR supaya terus bersabar dan bertenang dengan keputusan ini.
"Bagaimanapun kami mahu para penyokong kami menyuarakan rasa tidak puas hati mereka dengan jelas dan kuat tanpa perlu menjejaskan kestabilan dan ketenteraman awam," ujarnya.

Artikel Lainsumber
http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2013/5/6/mstar_berita/20130506014554&sec=mstar_berita


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.