Selasa, 7 Mei 2013

Selasa, Mei 07, 2013
Menakjubkan ~ Ikan Turun Dari Langit
Koleksi ikan yang dikutip penduduk
Gambar Menakjubkan ~ Ikan Turun Dari Langit | Fenomena kejadian hujan ikan yang turun dari langit bukanlah sesuatu yang luarbiasa, sejak kebelakangan ini kisah dan berita mengenai hujan ikan seakan bertambah kerap didengari.

Menakjubkan ~ Ikan Turun Dari Langit
Bandar terpencil Lajamanu
Terbaru di bandar Lajamanu, Australia beratus-ratus ekor ikan dikatakan telah turun dari langit dan disaksikan kira-kira 700 penduduk disana, dan menariknya pula apabila ikan tersebut masih lagi hidup dan segar.
Ikan Turun Dari Langit | Fenomena kejadian hujan ikan yang turun dari langit bukanlah sesuatu yang luarbiasa, sejak kebelakangan ini kisah dan berita mengenai hujan ikan seakan bertambah kerap didengari.

Menakjubkan ~ Ikan Turun Dari Langit

Menurut pakar cuaca di Australia, ikan-ikan tersebut sebenarnya disedut menerusi satu ribut yang berlaku ditempat lain, kemudiannya jatuh di pekan Lajamanu.


Menurut Mark Kersemakers, peramal cuaca yang bertugas di Biro Meteorologi Australia, berkata:

“Ia boleh melayangkan (hujan ikan) ikan pelik itu sehingga 40,000 hingga 50,000 kaki di udara. Ia adalah kali ketiga dalam tempoh kurang daripada 30 tahun Lajamanu dihujani oleh ikan yang jatuh dari langit, menurut News Northern Territory.

Hujan ikan di Filipina
Lajamanu sebenarnya bukan kali pertama menerima hujan ikan, kejadian ini adalah yang ketiga bagi penduduk disana selepas laporan fenomena yang sama berlaku pada tahun 1974 dan 2004..

Artikel Menarik


sumber
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1254812/Hundreds-fish-fall-sky-remote-Australian-town-Lajamanu.html


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.