Sabtu, 4 Mei 2013

Sabtu, Mei 04, 2013
1
Panji Syiah Mula Di Pacak Di Kedah? Benarkah panji Syiah atau bendera Syiah atau lebih tepat lagi pengikut Syiah telah bertambah ramai sehingga mereka berani menonjolkan diri di Malaysia?

Panji Syiah Mula Di Pacak Di Kedah?

Ketika Admin Kezoom melayari laman blog sebentar tadi, admin terjumpa satu isu yang agak hangat iaitu bendera atau panji Syiah telah mula dipacak di negeri Kedah Darul Aman.

Panji Syiah Mula Di Pacak Di Kedah?

Menurut info dari blog kedahkekl,

"Bila golongan Syiah menjadi semakin ramai dan besar. Mereka akan tonjolkan diri dan cuba menguasai sesuatu kawasan.

Jika sebelum ini puak Syiah hanya berdiam diri dan tidak menonjolkan diri. Namun bila mereka merasa diri mereka kuat. Panji-panji bendera syiah ini akan dipacak menandakan 'ini kawasan syiah!'

Bendera hitam dengan logo kalimah Allah ditengah (seperti bendera Iran) ini dikatakan usaha Mat Sabu untuk membawa ajaran Syiah ke peringkat yang lebih tinggi!" - Mat Sabu? Bila pula Mat Sabu join Syiah? (mungkin Admin ketinggalan info)

Apapun alasan, Syiah tidak diterima di Malaysia, admin berharap pihak yang cuba memperjuangkan Syiah disini sedar dan maklum dengan kehendak Ahli Sunnah wal Jamaah di sini.

Satu lagi persoalan, kenapakah bendera Syiah mempunyai persamaan dengan bendera negara Iran yang melambangkan simbol orang Singh?

 bendera negara Iran yang melambangkan simbol orang-orang Singh?

Apa yang nyata, Syiah dan Sunnah tidak akan mampu hidup bersama atau bersatu sebagai umat Islam. Kita lihat contoh negara Afrika dan Arab sendiri yang lebih dekat dengan tempat kelahiran Nabi Muhammad dan agama Islam sendiri.

Juga contoh terdekat dan didepan mata ialah negara Syria yang kini bergolak akibat perselisihan antara Sunnah dan Syiah, berapa ramai umat Islam yang untung dengan persengketaan ini..... yang rugi??


# Teringat satu demostrasi di Kuala Lumpur yang mana puak Syiah cuba mencelah sambil membawa panji-panji mereka.

sumber
http://kedahkekl.blogspot.com/2013/05/panass-bendera-panji-syiah-telah.html


1 comments:

  1. Aku mmg xley lah dgr isu Shit Ah ni. Panas ati tol! Asal la buta tuli sangat lagi. Da terang2 nampak Shit Ah ni sesat pon nak g ikot lagi pasai pa. Dok cederakan diri sendiri lah, kafirkan orang Islam lah. Xcukup nampak lagi ke? Yang g ikot Shit Ah ni memang manusia yang tak berakal.

    BalasPadam

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.