Isnin, 6 Mei 2013

Isnin, Mei 06, 2013
TIADA WAKIL CINA DALAM KABINET 2013 | Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek selaku Presiden MCA malam tadi telah menegaskan parti itu akan tetap mengotakan janji untuk tidak mengisi sebarang jawatan dalam Kabinet Kerajaan Persekutuan berikutan prestasi buruk dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).

TIADA WAKIL CINA DALAM KABINET 2013

Dalam tweet terbaru beliau di laman Tweeter, beliau berkata:

"MCA akan menghormati keputusan pengundi bahawa jika kami gagal memperbaiki prestasi berbanding PRU lalu, kami tidak akan mengisi sebarang jawatan dalam kerajaan."

MCA hanya menang di lima kerusi Parlimen - Tanjung Malim, Labis, Ayer Hitam di Johor, Bentong dan Tanjung Piai - berbanding 15 kerusi pada 2008.

Kebanyakan kerusi MCA dirampas oleh DAP dan PKR dalam perjuangan mereka di PRU13 dan menunjukkan sokongan pengundi cina kepada mereka bertambah merosot.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Pilihan_Raya/20130506/px_54/PRU-13-Tidak-akan-ada-wakil-MCA-dalam-Kabinet---Soi-Lek#ixzz2SSDBHT4Y

0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.