Isnin, 9 September 2013

Isnin, September 09, 2013
2 Ketua Pemuda MIC Nafi Terlibat Dalam Gangster | Ketua Pemuda MIC Bahagian Hulu Langat, M.Kalai Arasu menafikan dakwaan beliau adalah ketua sebuah kumpulan gengster.

"Saya bukan gengster. Saya akan melakukan apa saja untuk membersihkan nama saya," katanya.

2 Ketua Pemuda MIC Nafi Terlibat Dalam Gangster

Kalai Arasu dikaitkan dengan nama ketua Kumpulan Geng 36 'Kajang Kalai', yang merupakan salah seorang daripada 30 nama ketua kumpulan gengster yang didedahkan polis pada Jumaat lalu.

"Saya tidak faham mengapa saya dikaitkan dengan nama itu. Saya tidak pernah memanggil diri saya 'Kajang Kalai'. Itu adalah nama samaran yang digunakan orang ramai. Saya sentiasa memperkenalkan diri saya sebagai Kalai Arasu.

"Saya melibatkan diri dengan politik sejak 2000. Saya tiada rekod jenayah, tidak pernah didakwa di mahkamah atau ditangkap. Bagaimana saya boleh dituduh sebagai ketua gengster secara tiba-tiba," kata ahli politik berusia 42 tahun itu.

Kalai Arasu berkata, beliau perlu mengekalkan reputasi bersih kerana orang ramai tidak akan bekerjasama dengannya dalam program komuniti sekiranya dia terlibat dengan kumpulan gengster.

Beliau turut mempertikaikan ketepatan senarai yang didedahkan polis dengan berkata nama-nama itu diedarkan dalam surat tanpa nama suatu masa dulu.

Kalai Arasu berkata beliau akan membuat laporan polis berhubung perkara itu di Kajang pada Ahad selepas mendapatkan nasihat peguamnya.

Dalam perkembangan berasingan, Ketua Pemuda MIC, T. Mohan membuat laporan polis terhadap penasihat MyWatch, S.Gobi Krishnan dan dua portal Bahasa Inggeris kerana mengaitkannya dengan Geng 36.

Gobi dalam laman Twitternya mendakwa kereta Mohan, iaitu sebuah Mercedes CLS dengan nombor pendaftaran '3060' yang didakwa dikenali sebagai identiti kod kumpulan tersebut.

Gobi mengetag Mohan dalam tweetnya dan menggesa pihak berkuasa untuk mengambil tindakan terhadap beliau.

"Saya menggunakan nombor pendaftaran itu sejak 1996. Ini tidak bermakna saya sebahagian daripada mana-mana kumpulan," kata Mohan.

Beliau berkata dakwaan itu adalah satu pembohongan dan bermotifkan politik.

"Kami akan menyaman sesiapa yang menyebarkan perkara yang tidak benar," katanya.

Gobi mendakwa ketua Geng 36 yang didedahkan polis pada Jumaat merupakan seorang pemimpin MIC dan memegang jawatan di dalam parti itu.

"Ia memang mengejutkan jika gengster memegang jawatan tertinggi di dalam parti," katanya.

sumber
http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2013/9/8/mstar_berita/20130908102842&sec=mstar_berita


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.