Sabtu, 14 September 2013

Sabtu, September 14, 2013
Gambar Pramugari Air Asia dan MAS Bila Bertudung | Berhijab atau memakai tudung merupakan salah satu daripada tuntutan agama untuk wanita Islam.

Gambar Pramugari Air Asia dan MAS Bila Bertudung

Pramugari - pekerjaan yang dianggap popular dan high-class sering menampilkan uniform mencolok mata, apatah lagi jika syarikat penerbangan itu berasal dari sebuah negara Islam yang majoriti pramugarinya terdiri dikalangan wanita Islam. Bertambah sesuai andai mereka menunjukkan sensitiviti dalam etika berpakaian terutamanya bagi perjalanan ke Mekah, Jeddah (Haji) dan acara-acara tertentu.

Bukti daripada gambar-gambar di atas, sebenarnya tiada masalah pun untuk mereka yang bekerja dalam profesion/sektor ini untuk menjalankan tanggungjawab mereka sebagai wanita Muslim. Alangkah bagusnya jika pemakaian ini berterusan dan tidak bersifat semusim atau untuk waktu-waktu tertentu sahaja.

Artikel Menarik0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.