Khamis, 16 Januari 2014

Khamis, Januari 16, 2014
DJ Lin Terasa Hati Bila Peminat Suruh Berhijab | Penyampai radio Suria FM, Deejay Lin mengaku hatinya terasa hati dengan beberapa teguran sinis segelintir peminat yang menyuruhnya untuk berhijab.

DJ Lin Terasa Hati Bila Peminat Suruh Berhijab

Bagaimanapun, Dj Lin tetap berterima kasih dengan teguran yang sedikit sebanyak mengingatkannya untuk berbuat demikian.
"Kita tidak boleh nak kawal semua yang orang cakap terutamanya di laman sosial, banyak teguran-teguran pedas yang kadangkala menguris hati termasuklah menyuruh saya bertudung.

"Secara jujurnya memang sedikit sebanyak saya terasa bila ditimbulkan soalan bila nak bertudung pada usia sebegini, namun saya tetap akan jawab dengan cara yang baik dan tidak melukakan hati semua pihak," katanya kepada rakan media.
Lin yang mengendalikan rancangan Suria Cinta selama empat jam bermula 10 malam dari hari Ahad hingga Jumaat mengakui, dalam rancangan itu dia perlu berinteraksi dan melayan soalan-soalan pendengar segmen tersebut.

Jelasnya lagi, sebagai wanita matang, dia yakin akan menunaikan kewajiban tersebut jika sampai waktunya kelak.

"Kita tidak boleh menilai seseorang melalui luaran sahaja, saya mungkin tidak bertudung namun tidak bermakna saya seorang wanita yang jahat.

"Apa yang penting kita perlu tahu apa yang kita lakukan dan tidak bertentangan dengan agama dan budaya masyarakat," katanya.

Artikel Menarik 
sumber
http://mstar.com.my/hiburan/cerita.asp?file=/2014/1/16/mstar_hiburan/20140115141224&sec=mstar_hiburan


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.