Selasa, 28 Januari 2014

Selasa, Januari 28, 2014
Gempar, Gereja di Baling Bom Petrol | Pekarangan sebuah gereja di Lebuh Farquhar di sini, dilempar bom petrol dipercayai dilakukan dua lelaki jam 1.30 pagi, semalam.

Gempar, Gereja di Baling Bom Petrol

Ketika kejadian, seorang pekerja gereja berusia 71 tahun ternampak kelibat dua lelaki menunggang sebuah motosikal menghampiri gereja itu sebelum membaling dua botol bom petrol ke pekarangan gereja sebelum melarikan diri.

Bagaimanapun, hanya satu daripada dua botol bom petrol dihasilkan menggunakan botol minuman keras yang dibaluti kain itu meletup dan terbakar.

Berikutan letupan itu, pekerja gereja terbabit bergegas ke tempat bom petrol itu terbakar dan terus memadamkan kebakaran kecil itu sebelum membuat laporan polis.

Ketua Polis Pulau Pinang Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, tiada kerosakan serius berlaku kerana hanya satu daripada dua botol bahan letupan itu meletup.

Artikel Menarik 
sumber
http://www.hmetro.com.my/articles/2lelakidikenalpasti//Article?BeritaUtama0 comments:

Catat Komen

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.