Sabtu, 15 Februari 2014

Sabtu, Februari 15, 2014
1
Bermimpi Tentang Kematian, Akhirnya Ia Jadi Kenyataan | Seorang selebriti dari Indonesia, Aden yang merupakan penyanyi kumpulan Nasyid Edcoustik dilaporkan telah bermimpi mengenai kematian dan memuatnaik satu Tweet dilaman sosialnya itu berkenaan mimpi itu.

Bermimpi Tentang Kematian,  Akhirnya Ia Jadi Kenyataan

Mimpi beliau mengenai kematian akhirnya menjadi nyata, Deden Supriadi atau yang akrab disapa Deden 'Edcoustic' yang berusia 34 tahun itu menghembuskan nafasnya yang terakhir selepas waktu Isyak di Rumah Sakit Al-Islam, Indonesia pada 31 disember 2013 lalu hanya beberapa hari selepas beliau mendapat petanda tersebut.


Sebelum ini, beberapa laporan menyiarkan mengenai kesihatan Aden yang tidak menentu sehingga terpaksa dimasukkan ke hospital.


Jenazah allahyarham telah selamat dikebumikan di Bandung, Indonesia. Edcoustic menerbitkan album sulung mereka berjudul Masa Muda pada Oktober 2004.


Semoga roh beliau dicucuri rahmat dan di tempatkan dikalangan mukmin yang beriman serta beramal soleh, beliau beruntung kerana menerima "petanda" awal mungkin beliau telah bersedia untuk menghadapinya. Wallahualam.

Artikel Menarik 
sumber
http://www.pikiran-rakyat.com/node/264330
http://mynewshub.my/2013/12/31/aden-edcoustic-meninggal-dunia/#.Uv7DTvmSxwM1 comments:

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.