Khamis, 13 Februari 2014

Khamis, Februari 13, 2014
Liyana Jasmay Akui Debar & Takut Menjelang Kelahiran | Liyana Jasmay mengakui dia semakin berdebar dan takut untuk melalui hari kelahiran cahaya mata pertama yang dijadualkan Mei depan.

Liyana Jasmay Akui Debar & Takut Menjelang Kelahiran

Kata Liyana, dia sering melakukan senaman yoga dan menonton video yang dapat membantu memudahkan proses melahirkan bayi.

"Perasaan semakin berdebar dan semakin takut kerana kalau boleh saya ingin melahirkan bayi ini dengan cara normal.

"Pada usia kandungan yang sudah mencapai tujuh bulan ini, saya sering buat senaman yoga bagi mendapatkan pernafasan yang betul dan ada juga menonton YouTube tentang cara-cara orang bersalin," katanya ketika ditemui pada sidang media pelancaran single nyanyiannya bersama Shaheizy di Talent Lounge, Damansara Perdana, di sini, Rabu.


Single berjudul Bangun itu dihasilkan untuk kempen Nescafe On Sam.

Dalam pada itu, Liyana bersyukur proses kandungannya berjalan lancar dan tidak menerima sebarang alahan yang teruk.


Tambahnya, segala persiapan untuk menyambut kelahiran bayi tersebut sudah dilakukan.

"Barang-barang bayi semua sudah ada, malah mungkin terlebih dari cukup sebab saya sering membeli secara online.

"Baju dan barang-barang bayi sama mahalnya dengan barang orang dewasa tapi sekarang saya sudah tidak fikir belanja untuk diri sendiri sebaliknya banyak untuk anak yang bakal lahir ini," katanya yang enggan berkongsi jantina bayi tersebut.


Tambah Liyana, dia akan mengadakan kenduri doa selamat sebelum bersalin.

Sementara itu, bercakap tentang kerjaya, Liyana berkata, dia akan kembali aktif dalam bidang lakonan dan nyanyian selepas bersalin kelak.


"Selepas bersalin saya akan kembali berlakon dan sibuk dengan promosi dua filem yang akan keluar iaitu Sindiket dan Isyarat Cinta, yang mana masa untuk menghabiskan kerja yang tertangguh sepanjang mengandung ini.

"Selepas semuanya selesai barulah saya berehat untuk seketika bagi memberi perhatian sepenuhnya kepada bayi untuk membolehkan dia membesar dahulu," katanya.


Liyana berkata, suaminya, Fathuddin Mazlan tidak pernah menghalang apa juga keputusannya terhadap kerjayanya.

Artikel Menarik 
sumber
http://mstar.com.my/hiburan/cerita.asp?file=/2014/2/13/mstar_hiburan/20140212155842&sec=mstar_hiburan
http://instagram.com/liyanajasmay


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.