Jumaat, 11 April 2014

Jumaat, April 11, 2014
[4 Gambar] Bekas Pemain Drum Kumpulan Ukays Kini Sertai Mujahidin Di Syria | Bagi mereka yang membesar tahun 90an, anda tentu mengetahui tentang kumpulan Ukays yang mencipta nama antara kumpulan muzik paling popular pada satu ketika. Antara ahli terawal anggota kumpulan ini adalah pemain dram, Ali.

[4 Gambar] Bekas Pemain Drum Kumpulan Ukays Kini Sertai Mujahidin Di Syria

Bersama Ukays, Ali sempat terlibat dalam dua album iaitu Mencari (1992) dan Bisa Berbisa (1994) yang antara lain memuatkan lagu popular Berkat Kasihmu, Seksa, Kau Satu-Satunya dan Di Sana Menanti Di Sini Menunggu.

Kini kumpulan Ukays sudah berkubur namun perkembangan terbaru Ali agak mengejutkan.


Nampaknya Ali bukan sahaja meninggalkan dunia muzik tetapi memilih untuk melakukan sesuatu yang berat dibuat oleh kebanyakan yang lain iaitu meninggalkan negara untuk tujuan jihad.

Berdasarkan gambar-gambar yang dikongsikan di laman Facebook, Ali kini tidak lagi memegang stik dram tetapi AK47 untuk sama-sama menentang rejim Basyar Al Assad.


Kami pasti, apa yang dilakukannya ini sudah difikirkan masak-masak. Sama ada gugur sebagai syahid atau ditangkap kerana melanggar undang-undang, Ali sesungguhnya sedang memilih satu jalan yang sukar dipilih oleh orang lain.

Ali pernah tercedera sewaktu pertempuran menentang regim Basyar
Semoga reda Allah bersama Ali dan para mujahidin yang berjuang demi umat Islam menentang kezaliman di mana sahaja pelusuk dunia ini.

Apa yang telah Ali lakukan mengingatkan kami kepada seorang syahid termuda di Syri iaitu, Abu Khurayra, Wajah Mujahid Muda Yang Syahid di Syriasumber
http://terengganutoday.com/berita-utama/3-gambar-bekas-pemain-drum-kumpulan-ukays-kini-mujahidin-di-syria


0 comments:

Catat Komen

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.