Ahad, 6 April 2014

Ahad, April 06, 2014
4
Betulkah Prof Izi Haji Ali Yang Cabul Pelajar UITM Arau? | Harian Metro sebelum ini melaporkan seorang pensyarah popular didakwa mencabul pelajar. Berita tersebut yang tidak memaparkan nama prof itu menjadi hangat dan bualan warta siber.

Menerusi laman sosial Shuhada Raba berkata,

"Aku tak akan maafkan hang dunia dan akhirat!! Jgn ingat hang pkt besar hang boleh buat apa saja. Dunia hang mungkin menang! JUMPA DI MAHKAMAH ALLAH....AKU TUNGGU!"

Prof Izzi Haji Ali Raba, Ramas, Cabul Pelajar UiTM Arau Perlis? Pakar Motivasi Terkenal Disiasat!
Jika sebelum ini halwa telinga dan mata rakyat Malaysia acapkali dihidangkan dengan deretan nasihat dan motivasi yang disampaikan oleh pakar motivasi terkenal ini dengan tagline “Renung-renungkanlah, dan selamat beramal”.

Secara tiba-tiba, kita dikejutkan dengan dakwaan berserta dengan laporan polis yang mana Prof Izzi Haji Ali melakukan tindakan yang tidak senonoh terhadap seorang pelajar IPT Awam (Pelajar UiTM Arau Perlis)


Seorang penuntut institusi pengajian tinggi (IPT) di sini, mendakwa dicabul oleh pensyarahnya yang juga penceramah dan pakar motivasi terkenal.

Sumber memberitahu, mangsa yang berusia 20 tahun, mendakwa diperlakukan sedemikian oleh pensyarah berusia 40-an itu ketika berada dalam bilik suspek di IPT berkenaan, jam 2.30 petang Jumaat lalu.

Mangsa pergi ke bilik pensyarah berkenaan selepas diminta oleh suspek, kononnya bagi melakukan uji kaji.

Sebaik memasuki bilik itu, suspek didakwa duduk di sebelah penuntut berkenaan di atas lantai, sebelum meraba kaki mangsa.


Berikutan itu, satu laporan polis dibuat mangsa serta memaparkan nama professor terlibat. Siapa sangka, nama yang timbul adalah Prof Izzi Haji Hj. Ali pensyarah didakwa cabul Nurul Shuhada Binti Shahadan pelajar UITM Arau Perlis.

Profesor Prof Izzi Hj. Ali yang juga pakar motivasi terkenal itu telah menggemparkan institusi pengajian tinggi berikutan dakwaan seorang pelajar di universiti berkenaan mendakwa dicabul oleh pensyarah terbabit.

Mangsa dilaporkan terpaksa merelakan perbuatan tidak senonoh pensyarah itu kerana risau akan mempengaruhi markah peperiksaanya. Berikutan insiden tersebut, mangsa membuat laporan polis dengan bertujuan tidak puas hati dengan tindakan pensyarah terbabit kerana telah menjatuhkan maruahnya.


Nama Penuh: Profesor Madya Haji Md Izuddin Haji Ali

Nama Popular: Prof Izzi Haji Ali

Asal: Kuala Terengganu

Pekerjaan: Pensyarah, Pakar Motivasi Terkenal

Tagline Popular: Renung-renungkanlah dan Selamat Beramal

Kenyataan Laman Sosial: Nurul Shuhada Binti Shahadan

Tinjauan dilaman sosial mendapati terdapat pelajar memberikan komen tentang kelakuan prof ini. Lihat printscreen dibawah.

Prof Izi Haji Ali Yang Cabul Pelajar UITM Arau?# Sekiranya dakwaan Nurul Shuhada benar, ini pasti satunya kejadian yang amat memalukan bagi seorang yang bergelar pakar motivasi serta membusukan institusi pengajian tinggi.

Namun, andainya fitnah semata-mata, Prof Izzi juga perlu tampil menjawab dakwaan itu untuk membersihkan namanya. Apapun kita tunggu penjelasan lanjut dari Professor Izi dan juga siasatan pihak polis.

sumber
http://suarainsan.net/susulan-kes-pelajar-uitm-perlis-dicabul-prof-izzi-haji-ali/


4 comments:

  1. lojik ke kena raba sedangkan ada dua pelajar lain bersama-sama. so kawan dua orang tu tutup mata dan buat diam aje ke....heran bin ajaib..

    BalasPadam
  2. Inilah org yg bukan ahli dalam bidang agama tetapi berlagak berilmu agama tinggi.......nak kiamat dahhhhh

    BalasPadam

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.