Isnin, 29 September 2014

Isnin, September 29, 2014
Wanita Singapura Makan Uri Bayi Untuk Cantik | Perbuatan memakan uri bayi baru lahir telah diharamkan oleh Kesatuan Eropah. Tetapi minat pelik itu menular di kalangan ibu-ibu baru bersalin di negara luar Eropoh seperti Singapura.

Wanita Singapura Makan Uri Bayi Untuk Cantik

Badan Keselamatan Makanan Eropah mengelaskan uri atau plasenta sebagai 'makanan pelik' sekali gus mengharamkan penjualan serta penggunaannya sebagai makanan

Dari laporan AsiaOne di Singapura, kegilaan memakan uri bayi untuk tujuan kecantikan bukanlah sesuatu yang pelik dan dilakukan secara tersembunyi lagi.

Rata-rata pengamal kesihatan tradisional, bidan serta pakar ibu mengandung di Singapura menawarkan servis menukar plasenta menjadi bentuk kapsul kerana permintaan tinggi di negara Temasek itu.

Menurut seorang ibu yang bercitarasa eksotik, dia diperkenalkan pada amalan pelik itu oleh ibu mertuanya.

"Pada awalnya gerun juga, tapi selepas dua minggu mengamalkan pil plasenta ini, ramai yang memuji kulit saya semakin bersinar," kata seorang.

"Kepada yang betul-betul nak tahu,Satu plasenta cukup untuk menghasilkan 150 ke 200 kapsul, bergantung kepada saiz. Harganya pula dalam lingkungan SGD300," Jelas seorang wanita pengurus sebuah pusat perubatan alternatif terkemuka di republik berkenaan.

Menurut pengurus wanita itu lagi, amalan memakan uri juga amat baik untuk menangani masalah meroyan yang biasa dihadapi wanita baru bersalin. - AGENSI

sumber
http://mymediahubonline.blogspot.com/2014/09/wanita-singapura-makan-uri-bayi-untuk.html


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.