Jumaat, 3 Oktober 2014

Jumaat, Oktober 03, 2014
2
[5 Gambar] Aliff Omar Selamat Bergelar Suami Isteri | Hanya dengan sekali lafaz, (ada portal mendakwa 2 kali lafaz) Aliff Omar Ali, 32, anak tunggal Biduanita Negara, Allahyarham Datuk Sharifah Aini, selamat diijabkabulkan dengan tunangnya, Sharifah Nur Athirah Datuk Syed Azmi, 28, di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC), kira-kira jam 11.20 pagi tadi (Jumaat 3 Oktober 2014).

Aliff Omar Selamat Bergelar Suami Isteri

Pasangan Aliff dan Sharifah dinikahkan sendiri oleh ayah pengantin perempuan, Datuk Syed Azmi Tan Sri Syed Othman dengan mas kahwin RM300 dan hantaran belanja RM11,000.

[5 Gambar] Aliff Omar Selamat Bergelar Suami Isteri

Pihak Aliff menyerahkan lima dulang hantaran berbalas tujuh. Hanya anggota keluarga kedua-dua pihak sahaja yang terdekat hadir termasuk ayah Aliff, Ali Bakar.


Pasangan itu bertunang di Shah Alam pada 23 Ogos lalu dan hubungan mereka turut direstui arwah Sharifah Aini.


Aliff bagaimanapun sejak awal lagi memohon agar perkahwinan beliau iti tidak disensasikan dan lebih selesa memilih cara kesederhanaan.


Aliff bakal menamatkan pelajarannya dalam bidang Pengajian Islam di kota Madinah sementara Athirah pula seorang doktor gigi di sebuah pusat perubatan di sini.

sumber
http://www.hmetro.com.my/articles/AnakSharifahAiniakhirizamanbujang/Article?mutakhir
http://www.ohbulan.com/anak-allahyarham-sharifah-aini-aliff-omar-selamat-bergelar-suami-hari-ini/


2 comments:

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.