Rabu, 12 November 2014

Rabu, November 12, 2014
2 KERETA TERBAKAR LANGGAR TONG GAS, TRAILER TERBALIK [6 GAMBAR] | Dua buah kereta terbakar selepas melanggar tong gas yang bertaburan di atas jalan di KM 257, Lebuhraya Utara Selatan arah selatan, pagi tadi.

2 KERETA TERBAKAR LANGGAR TONG GAS, TRAILER TERBALIK [6 GAMBAR]

Kejadian kira-kira jam 9.20 pagi itu dipercayai berpunca daripada sebuah lori membawa muatan gas LPG yang terbabas di laluan bertentangan dan menyebabkan tong gas berterabur di atas jalan.

Insiden itu menyebabkan laluan di kedua-dua arah terpaksa ditutup bagi mengelakkan kejadian lebih buruk berlaku.


Ketua Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Kangsar, Shamsuddin Abdul Karim memaklumkan pihaknya menerima laporan kejadian pada jam 9.22 pagi.

"Sebaik tiba di lokasi kejadian, kita melihat sebuah lori membawa gas LPG terbalik dan tong gas tercampak ke atas jalan.

"Dua buah kereta juga sedang terbakar pada masa itu dan kita segera melakukan operasi pemadaman," katanya ketika dihubungi.


2 KERETA TERBAKAR LANGGAR TONG GAS [6 GAMBAR]2 KERETA TERBAKAR LANGGAR TONG GAS [6 GAMBAR]

2 KERETA TERBAKAR LANGGAR TONG GAS [6 GAMBAR]

sumber
http://www.sinarharian.com.my/semasa/kereta-terbakar-langgar-tong-gas-terabur-di-jalan-1.332649
https://www.facebook.com/DailyTrafficReports


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.