Ahad, 23 November 2014

Ahad, November 23, 2014
Gambar Kereta Guan Eng Parkir Secara Haram Jadi Viral | Kereta Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng sekali lagi mendapat perhatian oleh pengguna media sosial.

Gambar Kereta Guan Eng Parkir Secara Haram Jadi Viral

Kali ini kenderaan rasmi Lim itu dilihat dipakir di lorong basikal di hadapan Depoh Hin Bus di Jalan Gurdwara.

Laporan mengenai kesalahan meletakkan kenderaan di lokasi larangan itu dibuat di laman Facebook Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) Watch.
User lodged a complaint: 
id: [Complaint_MPPP_8348] 
Issue: illegal Parking
Location: 52-65, Jalan Gurdwara, Georgetown
Description: Chief Minister's Car illegally park at bicycle lane in front of Hin Bus Depot. MPPP didn't take any action when they pass by.
Gambar yang menunjukkan Mercedes-Benz S300  yang diletakkan di luar depoh itu menjadi viral dan mendapat reaksi yang pelbagai daripada pengguna media sosial.

Difahamkan gambar itu diambil ketika Lim menghadiri majlis pelancaran program Urban Xchange yang merupakan festival seni jalanan antarabangsa pertama di Malaysia pada Jumaat lalu.

Pengadu juga mendakwa pegawai penguatkuasa MPPP tidak mengambil sebarang tindakan apabila mereka melihat kenderaan Lim itu dipakir di kawasan berkenaan.

Pada Julai lalu, kereta rasmi ketua menteri itu turut menjadi bahan berita apabila gambar kenderaan itu yang dipakir di zon larangan pakir di sebuah pusat beli-belah di Jalan Datuk Keramat di sini dimuat naik ke Facebook.

Beliau bagaimanapun menafikan keretanya diletakkan secara haram dan berkata pengurusan gedung beli-belah itu memberitahu pemandunya bahawa beliau dibenarkan meletakkan kenderaannya di situ.

Pada Ogos tahun lalu, Lim turut menjadi sasaran pengguna media sosial apabila gambar-gambar kereta rasminya yang dipakir secara haram di Campbell Street dimuat naik ke Facebook.

sumber
http://www.mstar.com.my/berita/berita-semasa/2014/11/23/gambar-kereta-guan-eng-parkir-secara-haram-jadi-viral/
https://www.facebook.com/pages/MPPP-Watch/276210135756488


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.