Isnin, 10 November 2014

Isnin, November 10, 2014
KENYATAAN KETUA PENGARAH JPJ BUAT RAKYAT MALAYSIA SAKIT JIWA | Satu kenyataan dari Ketua Pengarah JPJ menerusi temubual secara live di Astro Awani menimbulkan kontroversi terhadap rakyat Malaysia.

KENYATAAN KETUA PENGARAH JPJ BUAT RAKYAT MALAYSIA SAKIT JIWA

Temubual wartawan Astro, Marlina Manaf bersama Datuk Ismail Ahmad Ketua Pengarah JPJ di Tol Sg Besi itu menjadi panas apabila klip video tersebut mulai tersebar di media sosial.
"Ancaman utama kepada kita di Malaysia ini ialah isu-isu kematian dijalanraya dan juga kemalangan dijalanraya.....Kita nak orang ramai mati 5,358 orang saja mati menjelang tahun 2020, ini dari segi teorilah..homepaper...tapi basicly maknanya kita NAK... Sepatutnya tanpa apa-apa langkah penguatkuasaan orang ramai dijangka mati 10,716  orang mati"

KENYATAAN KETUA PENGARAH JPJ BUAT RAKYAT MALAYSIA SAKIT JIWA

Sebelum itu, Datuk Ismail turut memberitahu pihak mereka telah menubuhkan 211 team diseluruh negara untuk menguatkuasakan peraturan baru cermin gelap, lampu strobe dan hid serta no plat.

KENYATAAN KETUA PENGARAH JPJ BUAT RAKYAT MALAYSIA SAKIT JIWA
Kenderaan rasmi Ketua Pengarah JPJ menurut dakwaan media sosial
Isu ini menimbulkan kemarahan rakyat Malaysia kerana JPJ mendakwa perkara diatas menjadi punca utama kemalangan dijalanraya.

Dalam pada itu, status seorang pengguna, Maxazman Sabudin menjadi viral apabila beliau mempersoalkan kenderaan milik Ketua Pengarah JPJ yang turut menggunakan cermin gelap.

Kurang senang dengan kenyataan Maxazman, Datuk Ismail dikatakan mahu beliau berjumpa dengannya.


Membalas kenyataan tersebut, Maxazman sebaliknya menjemput Datuk Ismail ke pejabat beliau pada 13 November ini.
"Kepada Ketua Pengarah JPJ, jangan banyak komen. Saya terima panggilan dari pihak ketiga anda yg menyatakan saya diminta utk berjumpa anda.. / Saya tiada urusan utk berjumpa anda., anda yg rasa kurang senang dgn Diary Facebook saya.., jadi saya sarankan anda datang berjumpa saya dipejabat saya di Aras 16, Tower 1, PETRONAS Twin Towers pada 13hb November 2014, jam 09:00 pagi. "

"Saya nak anda jelaskan lojik operasi no plate dan kadar kemalangan maut yg anda sebutkan disini. Apakah benar dgn adanya operasi bersepadu no plate, cermin gelap, lampu strobe & lampu HID akan mengurangkan kadar kemalangan maut. Saya tunggu anda pada 13hb Nov 2014 ini di pejabat saya. Sila datang secara peribadi. Saya tak terima wakil anda. Anda tak@puas hati dgn saya., anda datang ke pejabat saya. Terima kasih.. "
Selain itu, pengguna media lain turut mendedahkan, kenderaan Ketua Pengarah JPJ sendiri yang menggunakan no plat khas JPJ 11dikatakan memiliki 20 saman yang belum dilunaskan. Err...apakah benar dakwaan itu???

KENYATAAN KETUA PENGARAH JPJ BUAT RAKYAT MALAYSIA SAKIT JIWA

Datuk Ismail Ahmad, 56, berkelulusan Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan dari University of Hull, United Kingdom, menyertai perkhidmatan awam sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 1 Ogos 1989.

#Kita faham, kenyataan Datuk Ismail sebenarnya merujuk kepada graf/rajah data statistik perangkaan yang ada pada JPJ, namun kenyataan yang dikeluarkan itu tidak tepat dari segi penyampaian dan ia membuatkan ramai rakyat Malaysia berasa tidak selesa dengan kenyataan tersebut.

Ikuti seterusnya kenyataan Datuk Ismail dibawah...
0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.