Rabu, 26 November 2014

Rabu, November 26, 2014
Naskhah Persilatan Melayu Bawah Tapak Kaki Kuda Tokong Cina? | Baru-baru ini kita dikejutkan dengan perbuatan seorang lelaki yang kurang siuman membakar naskhah Al Quran di sebuah tokong cina berhampiran Supermarket Billion, Jalan Tungku Abdul Rahman, Alor Star pada awal pagi 20 Nov 2014.

Naskhah Persilatan Melayu Bawah Kuda Tokong Cina?

Bagaimanapun setelah didapati lelaki yang membakar naskhah Al Quran tersebut ialah lelaki kurang siuman, kes ini akhirnya reda kembali. Menyejukan semula hati umat Islam di Malaysia.

Namun menerusi satu laman sosial juga, seorang lelaki mendakwa satu naskhah persilatan melayu (kemungkinan lama) di temui oleh kakitangan JUPEM (Jabatan Ukur Dan Pemetaan Malaysia) disebuah tokong kecil bertempat di tepi jalan di Taman Sentosa Klang.

Naskhah Persilatan Melayu Bawah Kuda Tokong Cina?

Ianya nyata mengejutkan kakitangan tersebut. Seterusnya mereka bertindak mengambil gambar yang dikatakan naskhah persilatan itu dan jelas ianya diletakkan dibawah patung kaki kuda!


Yang menjadi persoalan, kebiasaanya bila berkaitan dengan persilatan melayu, pasti akan ada sumber-sumber Al Quran didalamnya....dan itulah yang menjadi persoalan.

Naskhah Persilatan Melayu Bawah Kuda Tokong Cina?

Naskhah Persilatan Melayu Bawah Kuda Tokong Cina?

Sumber masih lagi dirahsiakan sehingga ada kenyataan dibuat oleh pihak yang berkenaan.


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.