Ahad, 23 November 2014

Ahad, November 23, 2014
Pekerja Restoran Ali Lap Meja Roti Canai Guna Mob? | Semalam agak heboh kisah sebuah restoran mamak di Setiawangsa dimana seorang pekerjanya telah menggunakan mob lantai untuk mengelap meja roti canai.  Apesal pengotor sangat nih?

Pekerja Restoran Ali Lap Meja Roti Canai Guna Mob?

Sapa tak marah bukan bila perkara sebegitu terjadi. Namun begitu, hasil pertanyaan melalui whatsapp kepada pemilik Restoran mamak di Setiawangsa itu iaitu Dato Ali, beliau sendiri mengesahkan bahawa kejadian itu sememangnya berlaku namun menurutnya ianya bukan di meja tempat menebar roti canai, sebalik meja untuk membungkus Tom Yam yang telah siap.

Beliau turut  memberitahu tindakan telahpun dilakukan ke atas pekerja terbabit selain mengakui mungkin ada hikmah di sebalik kejadian itu.

Pekerja Restoran Ali Lap Meja Roti Canai Guna Mob?

Walaupun begitu, satu lagi yang kami tekankan, adakah pekerja tersebut bukan dari negara ini? Biasanya, bila pekerja yang diambil bukan dari rakyat tempatan, pastinya akan terjadi perkara-perkara pelik sebegini.

Mungkin pada mereka itu perkara biasa..dan mungkin juga diamalkan dinegara mereka...tetapi TIDAk disini.

Apapun, inilah bagusnya bila teknologi terkini jelas banyak memberi pendedahan terus kepada para pengguna. Namun negatifnya, andai informasi tersebut salah pastinya ia akan menjadi sebaliknya bahkan dilihat menganiaya tertuduh pula.

Lihat video dibawah...sumber
http://mymediahubonline.blogspot.com/2014/11/restoran-ali-maju-jawab-isu-video-rakam.html


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.