Jumaat, 14 November 2014

Jumaat, November 14, 2014
Penjelasan Zizan Razak Mengenai Saman RM500,000 | Beberapa hari lalu, kecoh mengenai jumlah tuntutan saman bernilai lebih setengah juta ringgit oleh bekas syarikat pengurusan, Wire Fame Entertainment Sdn Bhd Marina Juki terhadap Zizan Razak.

Penjelasan Zizan Razak Mengenai Saman RM500,000

Marina Juki yang juga pengarah syarikat terbabit menjelaskan tuntutan itu difailkan sejak minggu lalu apabila Zizan dikatakan telah melanggar kontrak sejak Mei lalu sehingga mengakibatkan kerugian pada sumber pendapatan dan komisen syarikat itu.

Mengikut Marina, kontrak yang dimeterai syarikat dengan Zizan hanya akan berakhir 2 Mei 2015. Isu ini sebenarnya sudah berbangkit sejak Jun lalu.

"Secara ikhlas saya nyatakan di sini bahawa saya mula mengetahui mengenai tindakan guaman ini ketika ia diterbitkan media pada malam kelmarin. Saya rasa sedih dan kecewa apabila individu ini (merujuk kepada Marina) berulang kali memilih untuk bercakap dengan pihak akhbar.

"Tindakan mereka itu tanpa memaklumkan saya atau pihak guaman saya sendiri. Saya berasa benar-benar tertekan kerana ia dilakukan pada saat saya sedang sibuk dengan pelbagai komitmen kerja yang memerlukan perhatian penuh," katanya.


Tambah Zizan lagi, memandangkan hal itu berkait rapat dengan undang-undang, beliau tidak mahu sewenang-wenang dengan berani menyuarakan pandangan itu dan ini.

"Saya serahkan segala-galanya kepada peguam untuk melakukan yang terbaik. Apapun saya masih yakin bahawa saya tidak melakukan sesuatu yang bertentangan demi kebaikan semua pihak," katanya.

Untuk info, Zizan Razak telah memberikan komen diatas kepada BH Online menerusi khidmat aplikasi WhatsApp.

sumber
http://www.bharian.com.my/node/17593


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.