Rabu, 17 Disember 2014

Rabu, Disember 17, 2014
7 Gambar Pengantin Muda Muaz & Nur Izzati Yang Viral Di Media Sosial | "Asal (apabila) kahwin muda je (saja) mesti orang cakap macam-macam, benda itu Muaz dah sedia awal sebenarnya"

"Ramai yang bertanyakan tentang umur. Okay, umur Muaz tahun ini, 15 nak masuk 16. Umur isteri Muaz, 17 nak masuk 18," jelasnya.

7 Gambar Pengantin Muda Muaz & Nur Izzati Yang Viral Di Media Sosial

"Perkahwinan saya bukan atas dasar sebab (isteri) bunting ke apebenda semua la. Perkahwinan ini atas dasar keluarga. Keluarga bersetuju dengan pilihan hati anak mereka masing-masing.

"Jadi, semuanya berjalan lancar. Yang baik semuanya datang dari Allah. Yang buruk semestinya dari diri sendiri. Maaf atas salah silap percakapan dan perkataan dari saya. Assalamualaikum," ujarnya di Facebook.

Gambar sepasang remaja yang masing-masing berusia 15 dan 17 tahun melangsungkan pernikahan di usia muda menjadi viral di laman sosial.

Gambar majlis akad nikah pasangan remaja, Muhd. Muaz Mislan dengan Nur Izzati Amiera Ishak menamatkan zaman bujang mereka pada hujung bulan lalu, menarik perhatian orang ramai yang menganggap 'terlalu awal'.

7 Gambar Pengantin Muda Muaz & Nur Izzati

Pasangan remaja terbabit dinikahkan pada 30 November yang lalu setelah mendapat persetujuan daripada keluarga kedua-dua belah pihak.

Sehari selepas berkahwin, Muaz memuat naik status di laman Facebook miliknya yang menafikan perkahwinan di usia muda itu dilakukan kerana mahu menutup perkara-perkara negatif, sebaliknya atas dasar keluarga dan pilihan masing-masing.

7 Gambar Pengantin Muda Muaz & Nur Izzati
7 Gambar Pengantin Muda Muaz & Nur Izzati
7 Gambar Pengantin Muda Muaz & Nur Izzati
7 Gambar Pengantin Muda Muaz & Nur Izzati
7 Gambar Pengantin Muda Muaz & Nur Izzati

#Fikir positif je lah...satu lagi harap kedua-duanya berfikiran matang dan jangan jadi seperti pasangan pengantin muda yang sebelum nih yerrr...

sumber gambar
Terengganu Times0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.