Isnin, 8 Disember 2014

Isnin, Disember 08, 2014
Alain Ducasse at Plaza Athénée Restoran Termahal Di Dunai | Alain Ducasse at Plaza Athénée, Paris yang bertapak di Hotel Plaza Athenee, Perancis mungkin merupakan restoran paling mahal di dunia.

Alain Ducasse at Plaza Athénée Restoran Termahal Di Dunai

Dibuka pada tahun 2000, restoran yang memiliki sentuhan lima bintang ini akan memberi pelbagai kejutan kepada pelanggan yang mengunjungi restoran ini.

Istimewanya restoran ini dek keunikan susun atur dan ukiran perabotnya yang dicipta khas untuk memberi kelainan kepada pengunjung restoran.

Selain itu, Alain Ducasse at Plaza Athénée turut menawarkan menyajikan masakan Perancis kontemporari yang terbaik kepada pelanggannya.

Pelanggan yang datang ke restoran tersebut boleh memesan makanan dengan harga minima RM1,063.07 bagi hidangan ala carte.

Sedikit informasi mengenai Hotel Plaza Athenee, hotel ini merupakan hotel bertaraf lima bintang yang dibuka sejak tahun 1911.

Hotel yang berdekatan dengan Menara Paris ini mempunyai 154 bilik dan 54 suites.

Hotel Plaza Athenee pernah diubahsuai pada tahun 2013 dan kos membaik pulih hotel penuh sejarah ini dikatakan memakan kos sehingga 2 bilion Euro.

sumber
http://www.sinarharian.com.my/global/restoran-paling-mahal-di-dunia-1.339164


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.