Sabtu, 13 Disember 2014

Sabtu, Disember 13, 2014
1
Forumer Dedah Sakit Sebenar Tunku Jalil? | Sekitar 3 Jun lalu, sekeping gambar Tunku Laksamana Johor Tunku Abdul Jalil Sultan Ibrahim atau lebih mesra dipanggil rakyat jelata dengan nama Tengku Jalil bergambar dengan seorang pembeli tiket konsert amal PDRM.

Forumer Dedah Sakit Sebenar Tengku Jalil?

Jelas kelihatan tangan kanannya di saluti dengan "armsling" yang biasanya digunakan untuk menampung tangan atau lengan yang patah.

Namun menurut beberapa info, sebenarnya Tengku Jalil ketika itu mengalami sakit urat ditangan kanannya.

Forumer Dedah Sakit Sebenar Tengku Jalil?

Dalam beberapa update kemudiannya, Tengku Muda ini dilihat bergambar dengan seorang makcik disebuah hospital.Tulisnya di laman sosial Instagram...

Forumer Dedah Sakit Sebenar Tengku Jalil?

"Nak melawat kawan sakit di hospital.Tiba tiba makcik ni panggil nama saya,bila tanya nak makan apa.dia kata buah buahan.Saya janji malam di saya antar"

Malam itu, Tungku Jalail berjaya menunaikan hajat makcik tersebut....alhamdulillah.

"Saya sudah tunaikan janji saya. Buah istimewa untuk pesakit. Semoga cepat sembuh." tulisnya.

Kami difahamkan makcik tersebut, Habibah Din merupakan pengidap kanser tahap 3. Ketika itu Tunku Jalil dilaporkan berada di hospital untuk melawat rakannya.

Forumer Dedah Sakit Sebenar Tunku Jalil?

Namun, sekeping gambar Tunku Jalil sedang menikmati makanan bersama staff nurse di wad diraja terus menjadi persoalan dan menjadi tanda tanya. Tulis beliau...

"Makan bersama nurse nurse di ward diraja. Sedap betul masakan mereka." Gambar diatas ini memang mengundang spekulasi tentang kesihatan baginda.

Menerusi forum tempatan ada dakwaan mengatakan Tunku Jalil sebenarnya mengidap sakit kanser....Allahu akhbar.

Begitu juga dengan komen seorang pesakit kanser yang memberikan kata-kata perangsang dan semangat menerusi laman Instagram beliau...Namun begitu, betul atau tidak dakwaan ini kami tak pasti....

Forumer Dedah Sakit Sebenar Tunku Jalil?
Forumer Dedah Sakit Sebenar Tunku Jalil?
Forumer Dedah Sakit Sebenar Tunku Jalil?

#Apapun sakit beliau, kami turut berdoa agar kesihatan Tunku Jalil kembali pulih, beliau seorang yang sangat humble dan baik budi pekerti kepada rakyat jelata. Insyaallah....setiap penyakit pasti ada ubatnya...

1. Tunku Laksamana Johor Tunku Abdul Jalil Sultan Ibrahim Sakit Misteri?
2. YAM Tunku Jalil Berangkat Ke China Jalani Rawatan
3Tunku Laksamana Johor Selamat Jalani Pembedahan di Guangzhou

sumber
http://www.dramadunia.my/2014/12/pengguna-laman-sosial-akhirnya-dedah.html
https://www.facebook.com/pages/Tunku-Abdul-Jalil-Official/455824314515737


1 comments:

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.