Ahad, 21 Disember 2014

Ahad, Disember 21, 2014
Pelakon Mas Normuharni Sah Bergelar Isteri | Hanya dengan sekali lafaz, pelakon Mas Muharni,28, sah bergelar isteri kepada Muniff Isa dalam majlis pernikahan yang dilangsungkan pagi tadi.

Pelakon Mas Normuharni Sah Bergelar Isteri

Ia diikuti dengan majlis persandingan kedua-dua mempelai yang diadakan di Batik Homestay, Sungai Petani, Kedah.

Pelakon yang digilap oleh Profesor Dr Hatta Azad Khan menerusi filem Wayang itu menyerahkan tujuh dulang hantaran dan dibalas lima oleh pengantin lelaki. Sejurus akad nikah, Abdul Muniff, 32, menyarung cincin pada jari Mas Muharni.

Mas kahwin yang ditetapkan hanyalah senaskhah al-Quran manakala mereka memilih untuk merahsiakan jumlah wang hantaran.

Kata Mas, beliau bersyukur majlis yang serba sederhana itu berlangsung dengan sempurna.

Pelakon Mas Normuharni Sah Bergelar Isteri

Majlis bertandang dijangka diadakan untuk sebelah pengantin lelaki di Perlis, bulan depan.

"Akhirnya dia sah menjadi suami saya. Tak sangka jodoh kami panjang dan berharap ia berharap hingga ke jannah. Kami mula mengenali ketika sama-sama belajar dalam jurusan Seni Persembahan di UiTM (Universiti Teknologi MARA).

"Tapi ketika itu hanya mampu memandang kerana masing-masing berpunya. Tanpa diduga selepas tamat pengajian, jodoh kuat bertaut semula. Semoga permulaan baru ini menjadi langkah pertama untuk ke fasa seterusnya," katanya.

Ditanya mengenai perancangan berbulan madu, pasangan ini merancang untuk ke Bali, Indonesia selepas semua majlis berakhir.

Pelakon Mas Normuharni Sah Bergelar Isteri

Selain itu, pasangan suami isteri ini juga mahu terus aktif di dalam dunia seni biarpun sibuk menguruskan syarikat produksi milik Muniff, Misa Pictures Sdn Bhd.

"Insya-Allah selepas kahwin nanti, saya dan dia akan aktif semula, sekali gus melakukan penjenamaan semula untuk diri sendiri dalam lakonan.

"Kali terakhir saya berlakon Ramadan lalu. Dia pula selepas mengacarakan program di TV Alhijrah ramai cakap sudah tak berlakon," kata Mas Normuharni lagi.

sumber
http://www.bharian.com.my/node/24267


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.