Selasa, 2 Disember 2014

Selasa, Disember 02, 2014
2
VIDEO: Punca Sebenar Negro Kena Belasah Di Jalan Kuching | Video seorang lelaki negro atau Afrika atau seangkatan dengannya yang memakai baju merah jambu dibelasah di Jalan Kucing Kuala Lumpur pada 30 November lalu sekitar jam 1.30 petang baru saja tersebar di laman Facebook.

Punca Sebenar Negro Kena Belasah Di Jalan Kuching

Berdasarkan rakaman video berkenaan, lelaki negro itu ditarik oleh beberapa lelaki ke sebuah kenderaan sambil dipukul dengan pelbagai objek.

Lelaki berkenaan cuba melarikan diri. Namun usahanya gagal apabila dia sekali lagi ditangkap oleh orang awam. Tindakannya itu menyebabkan dirinya dipukul lagi di bahagian belakang kepalanya.

Punca Sebenar Negro Kena Belasah Di Jalan Kuching

Dalam pada itu, menurut seorang gadis di Facebook, Kimrie Syahierah Vamps II, lelaki negro itu sebelum itu telah melanggar kereta seorang budak melayu. Mangsa dikatakan cuba menyelesaikan masalah itu dengan cara baik.

Namun, belum sempat hendak berbincang, lelaki terbabit yang berang bertindak menumbuk mangsa seolah-olah kemalangan kecil itu terjadi akibat dari kecuaian si mangsa.

Geng-geng motosikal yang kebetulan ternampak kejadian itu datang membantu dan mengejar lelaki negro yang melarikan diri sehingga ke seberang jalan.

Lelaki negro itu bakhirnya telah ditahan oleh pihak polis dan dibawa ke balai untuk siasatan lanjut.#Semoga ramai lagi mat gelap berjaya ditahan. Dah terlebih ramai dah derang kat sini...bahkan ada yang berkenderaan mewah mengalahkan orang kat sini pulak. Buat kerja ape? Hurmm.....wallahualam!

sumber
http://mymediahubonline.blogspot.com/2014/12/cerita-sebenar-lelaki-negro-dipukul-di.html


2 comments:

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.