Selasa, 16 Disember 2014

Selasa, Disember 16, 2014
Remaja 17 Tahun Buat Untung USD72 Juta Ketika Waktu Rehat Sekolah| Malangnya dia seorang remaja yang kononnya beragama Islam. Mohammad Islam, Queens, New York menggemparkan rakan sekolah dan juga majalah perniagaan di US apabila berjaya membuat untung besar dari pasaran perdagangan sebanyak USD 72 Juta ketika waktu rehat.

Remaja 17 Tahun Buat Duit USD72 Juta Ketika Rehat

Remaja yang kedua ibubapanya berasal dari Bengal, Asia itu kini bersekolah di Stuyvesant High School sekelip mata menjadi jutawan dengan keuntungan perdagangan onlinenya itu.

Diluar waktu sekolah, Mohammad menerusi akaun Instagramnya (kini di privasikan) kelihatan melalui detik kehidupan yang gembira dengan mengadakan parti dan menghabiskan masa dengan clubbing...yeah...ada duit boleh buat apa saja.

Remaja 17 Tahun Buat Untung USD72 Juta Ketika Waktu Rehat Sekolah

Beliau turut membeli BMW namun difahamkan dia masih lagi belum mempunyai lesen mamandu..

Berkat kejayaannya itu, kedua ibubapanya kini tidak lagi perlu bekerja. Beliau kini menanggung sepenuhnya keluarga mereka dan menyewa sebuah apartment di Manhattan.

Remaja 17 Tahun Buat Untung USD72 Juta Ketika Waktu Rehat Sekolah

Namun begitu, Islamnya hanya tinggal pada nama...kehidupannya kini jauh terpengaruh sepenuhnya kepada kehidupan moden di US, terpesong dari akidah agam Islam seperti yang tertera pada namanya. Begitulah resam manusia....apa ada pada nama....

Remaja 17 Tahun Buat Untung USD72 Juta Ketika Waktu Rehat Sekolah

sumber
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2873411/New-York-teen-72M-trading-stocks-lunch-breaks.html0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.