Rabu, 24 Disember 2014

Rabu, Disember 24, 2014
Terpaku Lihat Rumah & Restoran Di Hanyutkan Banjir | Tiada apa yang dapat dilakukan pemiliknya apabila melihat empat buah rumah dan sebuah restoran mereka di Kampung Kundur, Kota Baharu dihanyutkan arus banjir ke arah Sungai Galas petang semalam.

Terpaku Lihat Rumah & Restoran Di Hanyutkan Banjir

Seorang penghuni Zakaria Daud, 56, berkata ketika itu dia berpindah ke atas bukit yang terletak kira-kira 500 meter di seberang jalan dari rumahnya.

"Saya bersama yang lain menyelamatkan diri ke atas bukit apabila air di kawasan kami semakin naik sehingga mencecah paras dada," katanya yang juga pemilik restoran itu.

Beliau berkata sebuah tangki minyak yang hanyut dari kawasan pembalakan berdekatan turut melanggar rumahnya serta tiga lagi rumah termasuk restorannya menyebabkan kesemuanya hanyut. "Semuanya berlaku begitu pantas. Kami hanya mampu melihat dari jauh sehinggalah semuanya hanyut ke sungai," katanya.

Keempat-empat keluarga terlibat kini menumpang di rumah saudara mara mereka dengan Zakaria sendiri berserta isteri, anak dan emaknya yang berusia 70 tahun menumpang di rumah kawannya di Kampung Tanah Putih.

Enam lagi rumah di kawasan berkenaan rosak teruk dalam kejadian sama. - BERNAMAsumber
http://www.bharian.com.my/node/25085


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.