Jumaat, 16 Januari 2015

Jumaat, Januari 16, 2015
Adidas One Utama Tak Ambil Pekerja Bertudung | Baru-baru ini kita dikejutkan kes anak Dato Rosyam Nor yang diminta membuka tudung oleh syarikat Hamleys jika ingin bekerja di syarikat tersebut.

Adidas One Utama Tak Ambil Pekerja Bertudung

Tindakan itu menerima kecaman dari pelbagai pihak dan rakyat Malaysia sehingga pihak Hamleys tampil memohon maaf dan membuat penjelasan mengenai perkara itu.

Kali ini kes tersebut berlaku lagi, seorang gadis yang juga seorang blogger menggunakan nama di Facebook sebagai Fatin Diana meluahkan rasa tidak puas hatinya apabila bertanyakan kerja kosong di Adidas One Utama.

Hemleys Buat Rosyam Nor BENGANG!

Namun Fatin tidak menyangka apabila jawapan Adidas One Utama meletakkan syarat "tak pakai tudung" barulah Fatin diterima bekerja.

Adidas One Utama Tak Ambil Pekerja Bertudung

Nampaknya banyak lagi pihak kedai yang tidak serik dengan keadaan ini.

Malaysia sebagai sebuah negara Islam sepatutnya tidak pernah melakukan diskriminasi dalam hal ini, namun sebaliknya berlaku (walaupun bukan semua) kerana kebanyakkan perniagaan di kuasai oleh bukan Islam dan mereka meletakkan hal ini menjadi asas perniagaan mereka.

Banyak Syarikat Enggan Ambil Pekerja Bertudung Di Malaysia?

Apapun kita tunggu jawapan balas pihak Adidas mengenai perkara ini.

sumber
http://www.siakapkeli.com.my/2015/01/adidas-one-utama-pula-buat-hal-suruh.html


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.