Jumaat, 16 Januari 2015

Jumaat, Januari 16, 2015
Ayai (Ilusi) Takut Nak  Naik Haji Guna Wang Gegar Vaganza | Ayai (Ilusi) yang menerima RM100,000 selepas bergelar juara Gegar Vaganza pada mulanya takut untuk menggunakan wang tersebut bagi menunaikan ibadah haji bersama isteri.

Ayai (Ilusi) Takut Nak  Naik Haji Guna Wang Gegar Vaganza

Kata Ayai, dia telah meminta kepastian mengenai status wang tersebut sama ada dibolehkan atau tidak bagi tujuan berkenaan.

"Saya bertanya beberapa ustaz di program Pencetus Ummah dan Imam Muda Asyraf tentang perkara ini bagi meminta kepastian kepada mereka yang tingggi ilmu agama Islamnya terlebih dahulu.

"Mereka memberitahu tidak salah kerana ia adalah rezeki yang Allah beri dan dilakukan dengan hasil usaha sendiri serta tidak menyimpang.

“Lirik-lirik dalam lagu yang saya bawakan sepanjang pertandingan juga tidak mempunyai unsur lucah dan mengghairahkan," ujarnya.

Ayai diumum sebagai juara program akhir Gegar Vaganza yang berlangsung pada 4 Januari lalu di Dewan Sri Putra, Bukit Jalil sekali gus membawa pulang wang tunai RM100,000 berserta sebuah trofi.

Tambah Ayai, keyakinan yang diberikan oleh beberapa ustaz tersebut membuatkan dia betul-betul tekad melaksanakan ibadah itu pada tahun ini.

Sementara itu, Ayai berkata kehidupanya mula berubah sejak menyertai pertandingan tersebut.

Jadualnya kini padat dengan program bersama Astro serta banyak menerima undangan nyanyian.

"Alhamdulillah kehidupan berubah sedikit selepas menang, pergi pasar pun orang ingin bergambar kalau dulu ketika bekerja di pejabat pun orang tidak tahu saya ini penyanyi.

"Undangan nyanyian pun sudah ada dan aktiviti dengan pihak Astro membuatkan saya terpaksa berulang alik dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur," katanya.

sumber
http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2015/01/16/ayai-tunai-haji/


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.