Jumaat, 30 Januari 2015

Jumaat, Januari 30, 2015
Aziz Desa Masuk Wad, Buah Pinggang Kronik & Kencing Manis | Aziz Desa, 50, kini terlantar di Hospital Langkawi (HL) akibat masalah buah pinggang yang kronik dan penyakit kencing manis.

Aziz Desa Masuk Wad, Buah Pinggang Kronik & Kencing Manis

Aziz atau nama sebenar Abdul Azid dimasukkan ke hospital itu sejak dua hari lalu selepas pengsan di rumah adiknya di Kampung Bayas, Langkawi.

Menurutnya, doktor mengesahkan penyakit buah pinggangnya berada pada tahap serius dan sedang menunggu ujian darah sebelum menjalani proses heamodialis dalam tempoh terdekat.

"Ini adalah kali keempat saya masuk hospital akibat penyakit serius. Sebelum ni saya masuk hospital kerana penyakit kencing manis.

"Saya kemudian disahkan pula menghadapi masalah buah pinggang pada tahap lima dan perlukan rawatan lanjut," katanya.

Aziz Desa Masuk Wad, Buah Pinggang Kronik & Kencing Manis

Doktor mengesahkan masalah buah pinggangnya berada pada tahap serius dan sedang menunggu ujian darah sebelum menjalani proses heamodialisis dalam tempoh terdekat.

sumber
http://www.hmetro.com.my/node/27395
http://www.bharian.com.my/node/32396?desa


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.