Sabtu, 3 Januari 2015

Sabtu, Januari 03, 2015
Jenazah Mangsa Nahas QZ8501 Jatuh Gemparkan Keluarga  | Suasana hening dan pilu bertukar gempar apabila satu daripada tujuh jenazah mangsa nahas QZ8501 dilaporkan terjatuh semasa dipindahkan ke hospital.

Jenazah Mangsa Nahas QZ8501 Jatuh Gemparkan Keluarga

Memetik laporan dari portal berita Kompas.com, insiden tercetus sebaik jenazah itu  dibawa turun dari sebuah kenderaan di Hospital Umum Daerah (RSUD) Imanuddin, Pangkalan Bun, Kotawaringin Barat, Kalimantan, hari ini.

Menurut laporan tersebut, proses pemindahan jenazah ke hospital tersebut bermula lancar pada awalnya.

Bagaimanapun jenazah ketujuh penumpang QZ8501 yang dibawa turun oleh petugas dilaporkan terjatuh tiba-tiba sebelum diletakkan di atas troli.

Insiden tersebut menyebabkan suasana bertukar panik lebih-lebih lagi dalam kalangan ibu-ibu mangsa sebelum dapat ditenangkan oleh petugas-petugas khas.

“Tolonglah, tolong bantu angkat jenazah itu!” katanya seperti yang dipetik menerusi laporan tersebut.

Sebaik saja menyedari keadaan itu, para petugas bergegas mengangkat dan membetulkan posisi jenazah tersebut.

Setakat ini, 30 mayat dilaporkan ditemui semasa usaha mencari dan menyelamat dijalankan. Daripada jumlah tersebut, empat daripadanya berjaya dikenal pasti.

Pihak berkuasa melaporkan, pencarian ke atas 132 mayat mangsa nahas tersebut masih diteruskan.

sumber
http://www.sinarharian.com.my/global/qz8501-jenazah-jatuh-cetus-panik-1.347166


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.