Khamis, 29 Januari 2015

Khamis, Januari 29, 2015
Jurujual Terkejut Lelaki Beli Kereta Bayar RM27,000 Guna Syiling | Seorang jurujual kereta di sini terkejut apabila seorang lelaki datang ke kedainya untuk membeli sebuah kereta baharu bernilai 51,800 Yuan (RM27,000) secara tunai dengan menggunakan duit syiling baru-baru ini.

Jurujual Terkejut Lelaki Beli Kereta Bayar RM27,000 Guna Syiling

Pembeli tersebut semasa membuat tempahan sebelum itu telah memberitahu jurujual berkenaan bahawa dia akan membuat pembayaran dengan cara lain daripada biasa.

“Ketika membuat tempahan kereta Cowin C3, dia cuma kata dia akan membayar secara tunai dan saya tidak mempunyai masalah dengan hal itu, tetapi saya tidak menyangka dia datang dengan duit syiling berkampit-kampit.Pembeli tersebut semasa membuat tempahan sebelum itu telah memberitahu jurujual berkenaan bahawa dia akan membuat pembayaran dengan cara lain daripada biasa.   “Ketika membuat tempahan kereta Cowin C3, dia cuma kata dia akan membayar secara tunai dan saya tidak mempunyai masalah dengan hal itu, tetapi saya tidak menyangka dia datang dengan duit syiling berkampit-kampit.
Cowin C3-side view
“Saya bersama tujuh rakan sekerja terpaksa menghabiskan masa sepanjang hari untuk mengira duit syiling bernilai 20,000 Yuan (RM11,500) seberat 150 kilogram yang dibawanya sebagai bayaran pendahuluan,” kata jurujual tersebut.

Menurutnya lagi, lelaki berkenaan memberitahu bahawa wang syiling itu adalah hasil daripada perniagaannya tetapi merahsiakan jenis perniagaan yang dia jalankan.

Jurujual Terkejut Lelaki Beli Kereta Bayar RM27,000 Guna Syiling
Cowin C3-rear view
Pelanggannya itu berkata, dia akan kembali ke premis jualan kereta berkenaan untuk membayar baki harga keretanya dengan menggunakan cara yang sama tidak lama lagi. – Agensi

sumber
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0125&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_03.htm
http://www.autoweek.nl/forum/read.php?4,5335987


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.