Sabtu, 3 Januari 2015

Sabtu, Januari 03, 2015
KOM Kini Di Landa wabak MAFIA? | Anasir ‘ala mafia’ kelihatan mula mengelilingi Kesatuan Olahraga Malaysia (KOM) apabila berlaku ugutan dan lebih parah apabila naib pre­si­dennya, Datuk Noorul Ariffin Abdul Majid ditembak semalam.

Kini Cuba Kuasai KOM?

Presiden KOM, Datuk Karim Ibrahim berkata, sebelum kejadian itu, yang menyebabkan Noorul Arif­­fin cedera di kaki akibat terkena salah satu daripada empat das tembakan, beliau telah menerima surat ugutan bunuh pada bulan lalu.

Menurut Karim, surat itu yang turut mengugut dirinya, mungkin ada kaitan dengan isu pemilihan Mesyuarat Agung Tahunan Persatuan Olahraga Amatur Negeri Johor (POANJ) pada tahun lepas.

Katanya, dalam surat yang dihantar ke pejabat KOM tiga minggu lalu itu, Noorul Ariffin yang memenangi pemilihan Presiden POANJ digesa agar melepaskan jawatan andai mahu selamat.

“Nama saya juga dinyatakan dalam surat tersebut, yang meminta Noorul Ariffin melepaskan jawatan dan jika tidak berbuat demikian kami berdua akan dibunuh.

“Saya tidak faham mengapa perkara ini berlaku dan ini adalah kali pertama dalam sejarah olahraga ada pegawainya ditembak. Nasib baik tembakan tersebut tidak mengenai badan.

“Sewajarnya ini semua tidak patut berlaku dan perkara yang me­nimpa Noorul Ariffin adalah sesuatu yang amat mengejutkan. Sekarang biarlah pihak polis menjalankan siasatan berhubung insiden ini,” katanya.

Noorul Ariffin dilapor cedera di kaki selepas terkena tembakan dua lelaki bermotosikal di hadapan rumah beliau di Sungai Buloh malam kelmarin.

Noorul Ariffin kini dirawat di sebuah hospital di ibu negara dan keadaannya dilaporkan stabil.

Sementara itu, Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara (MSN), Ahmad Shapawi Ismail berharap kejadian tersebut tidak ada kena mengena dengan olahraga kerana amat memalukan jika terjadi di­sebabkan sukan berkenaan.

#Fuhh....parah tahap gaban sukan Mesia klau camnih...hebat tak le tara mana pun...keypoh je yg lebih!!!

sumber
http://www.utusan.com.my/sukan/8216-mafia-8217-bayangi-kom-1.43497


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.