Jumaat, 2 Januari 2015

Jumaat, Januari 02, 2015
Pakcik Muhammad Bakal Berpindah ke Rumah Baru [10 Gambar] | Setelah 30 tahun hidup sendirian di sebuah hutan kecil berhampian kawasan elit/kediaman mewah, akhirnya update terkini 29 Disember 2014 dari fanpage Balai Wangsa Maju KL, pakcik Muhammad dilaporkan telah bersetuju untuk berpindah hasil rundingan penduduk setempat bersama dengan pihak baitumal MAIWP.

Pakcik Muhammad Bakal Berpindah ke Rumah Baru

Update Pakcik Muhammad b. Dris.
Jam 3ptg td pihak Baitulmal MAIWP dan penduduk tempatan bersama Timbalan Ketua Polis Balai Sjn Jasman Aris telah ke lokasi hutan tersebut. Alhamdulillah pakcik tu setuju utk dibantu dan dipindahkan. Penduduk setempat akan mencari rumah dan kos ditanggung oleh pihak Baitulmal. Terima Kasih Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan dan masyarakat setempat yg prihatin. Sokongan dan doa masyarakat yg prihatin dapat mengubah nasib pakcik tua ini di hujung usianya..
Terdahulu, pakcik Muhammad dilaporkan enggan berpindah sekiranya dia ditempatkan dirumah orang tua. Beliau lebih rela tinggal dipondok usangnya.

Pakcik Muhammad Bakal Berpindah ke Rumah Baru-kezoom-

Terima kasih ditujukan buat pasukan polis khasnya polis di balai Wangsa Maju Kuala Lumpur yang secara tidak sengaja terjumpa dengan pakcik ini ketika melakuka "Ops Santa" pada 25 Disember lalu.

Pakcik Muhammad Bakal Berpindah ke Rumah Baru-kezoom-
Pakcik Muhammad Bakal Berpindah ke Rumah Baru-kezoom-
Pakcik Muhammad Bakal Berpindah ke Rumah Baru-kezoom-sumber
Fb Balai Wangsa Maju KL0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.