Jumaat, 27 Februari 2015

Jumaat, Februari 27, 2015
Budak 14 Tahun Terselamat Walaupun Jatuh Dari Gunung Setinggi 2,5000 Kaki | Seorang murid British, Jack Fox berusia 14 tahun nyaris maut selepas terjatuh dari ketinggian 2,500kaki bersamaan dengan 2 1/2 Eiffel Menara.

Budak 14 Tahun Terselamat Walaupun Jatuh Dari Gunung Setinggi 2,5000 Kaki

"Saya ingatkan saya akan mati, Saya telah terhempas melalui ais dan memantul dari batu. Ia adalah detik yang sangat menakutkan.

"Akhirnya saya terhenti. Saya memeriksa bahagian badan, kemudian saya dapati hanya mengalami sedikit kecederaan ditangan."

Jack, yang datang dari Southport, Merseyside, UK, dibawa dari gunung Flattach, Salzburg, Austria, menggunakan helikopter (ambulans udara). Dia ditemui selepas seorang pemain ski terdengar tangisan beliau meminta bantuan.

Budak 14 Tahun Terselamat Walaupun Jatuh Dari Gunung Setinggi 2,5000 Kaki

Pemeriksaan doktor mendapati dia hanya mempunyai kesan terbakar ais teruk pada lengan kirinya dan hanya sedikit di sebelah kanannya.

Selepas diterbangkan ke Britain beliau mendapatkan rawatan di Hospital Kanak-Kanak Alder Hey, Liverpool, untuk rawatan kulit.

Jack terjatuh pada hari terakhir selama enam hari berlatih ski di sekolah itu.

Lapan lagi rakannya bersama dengan seorang pengajar ski Austria ketika mereka sedang mengambil gambar pemandangan.

Budak 14 Tahun Terselamat Walaupun Jatuh Dari Gunung Setinggi 2,5000 Kaki

"But saya telah tergelincir dan saya telah hilang, mereka semua menangis kerana berfikir saya telah mati" kata Jack.

Jack mengambil gambar menggunakan 4S iPhone putih. Telefon ini dijumpai pada musim luruh lalu, dan telah diberikan kembali kepadanya oleh salah seorang penyelamat beliau.

"Semua gambar yang saya diambil masih ada, "katanya lagi.

sumber
http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/jack-fox-first-pictures-schoolboy-5225037


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.