Khamis, 5 Februari 2015

Khamis, Februari 05, 2015
Rania Marketing: Azad Jasmin & Eira Syazira Buat Laporan Polis | Azad Jasmin dan isterinya Eira Syazira membuat laporan polis di Balai Polis Puchong petang semalam terhadap dakwaan pemilik Rania Marketing.

Rania Marketing: Azad Jasmin & Eira Syazira Buat Laporan Polis

Kata Azad, tuduhan Datuk Suhaimi Othman dan Datin Muniroh Shuhaimy, bahawa beliau melarikan sejumlah duit adalah fitnah.

"Jika pihak mereka nak saman saya dan yang teraniaya dipersilakan. Kami di pihak yang benar. Kami ada bukti untuk bawa hal ini ke tengah.

"Setakat ini, kami ambil pendekatan tunggu dan lihat apa yang akan dilakukan mereka selepas ini, mereka yang melatah dulu dan menimbulkan provokasi.

"Kami boleh saman malu terhadap mereka. Usaha untuk menyelesaikan perkara berbangkit sebelum ini berakhir dengan kesudahan yang mengecewakan," katanya ketika ditemui BH Online di Hotel De Palma Ampang, di sini.

Azad mula menyertai perniagaan berkonsepkan rangkaian pemasaran di bawah Rania Marketing sejak 7 Mei tahun lalu tetapi mula mencurigai perniagaan itu selepas tiga bulan menyertainya.

"Saya teruja dengan apa yang ditawarkan syarikat ini kerana berhasrat mahu membantu bangsa Melayu yang lain... tetapi nampaknya semuanya hanya janji manis.

"Saya rasa bertanggungjawab kerana hampir 1,000 orang di bawah saya pun tak dapat pulangan. Kali terakhir saya dapat cek bernilai RM800. Bayangkan dengan jumlah itu saya perlu bahagi kepada mereka yang di bawah saya," katanya yang sudah menarik diri daripada perniagaan berkenaan sejak awal bulan lalu.

Pelabur Tertipu: Azad & Eira Kini Tiada Kena Mengena Dengan Rania Marketing

Pada pertemuan itu, Azad turut memperdengarkan mesej suara daripada Suhaimi yang diterimanya pada 7 Januari lalu.

"Saya menghantar dulu mesej suara kepadanya dan dibalas dengan ayat yang cukup mengejutkan apabila dia sendiri tak mempedulikan dan mengambil 'pot' perniagaan ini," katanya.

Difahamkan selain orang awam, perniagaan berkonsepkan rangkaian pemasaran itu juga turut disertai beberapa selebriti dan artis terkenal.

Dalam pada itu, Muniroh ketika dihubungi media pagi tadi menerusi aplikasi WhatsApp enggan mengulas lanjut.

"Apa-apa nanti saya akan hubungi (semula)," katanya ringkas di WhatsApp.

Usaha menghubungi menerusi panggilan telefon bimbitnya untuk mendapatkan ulasan lebih lanjut mengenai laporan polis itu juga tidak berjawab.

sumber
http://www.bharian.com.my/node/33336?Wq90


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.