Jumaat, 13 Februari 2015

Jumaat, Februari 13, 2015
Video: Budak Lelaki 9 Tahun Mengucap 2 Kalimah Syahadah Ketika Di Hempas & Di Kasari Pengawal Keselamatan | Seorang budak lelaki berusia 9 tahun mengucap 2 kalimah syahadah ketika dirinya di kasari oleh seorang pengawal keselamatan di sebuah stesen keretapi di Malmo, Sweden.

Video: Budak Lelaki 9 Tahun Mengucap 2 Kalimah Syahadah Ketika Di Hempas & Di Kasari Pengawal Keselamatan

Tambah membangkitkan kemarahan orang ramai apabila budak lelaki tersebut ketika cuba dijatuhkan telah dihentak dengan kuat pada permukaan lantai oleh pengawal keselamatan yang beratnya saja dianggarkan 90 kg!

“Budak lelaki tersebut kelihatan tidak melakukan apa apa kesalahan. Tetapi pengawal tersebut tetap menjatuhkanya ke lantai.

“Berat tubuh pengawal tersebut berkemungkinan dalam lingkungan 90 kilogram, tapi dia terus duduk di atas tubuh budak tersebut dan menekan kepalanya terus di lantai,” kata saksi kepada akhbar tempatan.

Berita antarabangsa melaporkan, kanak-kanak itu (dua orang) diperlakukan sedemikian kerana mereka tidak memiliki tiket ketika menggunakan perkhidmatan kereta api, lari dari rumah jagaan serta tidak mampu berbahasa Sweden.

Ikuti seterusnya video dibawah...

sumber
http://observers.france24.com/content/20150211-video-sweden-guard-boy-malmo-security


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.