Jumaat, 27 Februari 2015

Jumaat, Februari 27, 2015
Video & Gambar: Hafiz Suip Selamat Bertunang| Sekalung tahniah juga diucapkan kepada Hafiz Suip yang baru saja selesai melangsungkan pertunangan dengan kekasihnya, Nureffy di sebuah hotel di Kuching, Sarawak. Walaupun masih belum sembuh dari sakit tulang belakang yang dialaminya, ia bukan penghalang buat pasangan ini meneruskan niat murni mereka...tahniah buat Hafiz dan Nureffy. Dibawah ni kami sertakan sedikit gambar majlis pertunangan dan video adat orang di Sarawak...yeee...dah tentu ada bezanya dengan di semenanjung...cekidout...

Video & Gambar: Hafiz Suip Selamat Bertunang

Video & Gambar: Hafiz Suip Selamat BertunangVideo & Gambar: Hafiz Suip Selamat Bertunang

Video & Gambar: Hafiz Suip Selamat Bertunang
Video & Gambar: Hafiz Suip Selamat Bertunang

Dalam pada itu Hafiz Suip memberitahu bahawa dia menuruti permintaan orang tuanya untuk melalui proses perkahwinan mengikut peraturan dan adat Melayu sebenar.

Hafiz Suip Selamat Bertunang

Menurut Hafiz, perkara itu dilakukan bagi menghormati permintaan kedua-dua ibu bapanya yang mahu ianya dijalani secara berperingkat-peringkat mengikut adat.

"Kalau ikutkan, saya hanya mahu terus sahaja berkahwin dan tidak perlu melalui tempoh bertunang.

"Tetapi ibu dan bapa saya serta keluarga dia mahu ianya berlangsung mengikut proses adat Melayu iaitu merisik, bertunang dan kemudia berkahwin," ujarnya.

Hafiz Suip Selamat Bertunang
Hafiz Suip Selamat Bertunang

sumber
Instagram Hafizsuip


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.