Selasa, 17 Mac 2015

Selasa, Mac 17, 2015
Rohana Jalil Komen Isu Wak Doyok Kat Insta Kilafairy | Ibu kepada pelakon Kilafairy iaitu penyanyi Rohana Jalil menganggap tindakan selebriti Wak Doyok yang meninggalkan komen berbaur lucah pada salah satu gambar di laman sosial Instagram milik aktres itu adalah tidak wajar.

Rohana Jalil Komen Isu Wak Doyok Kat Insta Kilafairy

Rohana berkata, sebagai selebriti mereka perlu menjaga batasan terutamanya di media sosial kerana apa yang dilakukan boleh menimbulkan persepsi buruk masyarakat terhadap mereka.

"Dia tak patut bergurau sebegitu walaupun hubungan mereka baik seperti adik-beradik sekalipun. Ini kerana orang luar akan mentafsir dengan persepsi lain.

"Sebagai selebriti mereka perlu jaga perkara itu dan tidak boleh membawa hubungan rapat itu melebihi batasannya terutama di zaman madia sosial ini," ujarnya.

Rohana berkata demikian ketika diminta mengulas tentang kontroversi Wak Doyok yang dianggap sebagai gila se-ks apabila menulis komen berbaur lucah di gambar seksi Kila Fairy, Jumaat lalu.

Tambah Rohana, sebagai seorang artis era 80-an, dia juga pernah melalui pengalaman yang sama iaitu mempunyai hubungan rapat dengan rakan artis lelaki lain.

Bagaimanapun, dia sentiasa berwaspada agar pergaulan tersebut tidak dipandang serong masyarakat.

"Saya dulu pun berkawan rapat dengan rakan artis lelaki seperti Jaafar Onn tu, itu pun saya selalu diingatkan oleh emak supaya jangan pergi kemana-mana berdua kerana takut orang pandang serong.

"Bagi saya memang perlu jaga batasannya, walaupun lelaki itu lembut sekalipun dia tetap bukan muhrim," ujarnya.

Dalam pada itu, Rohana berkata, dia dan suaminya sering menasihatkan Kilafairy supaya tidak berpakaian terlalu seksi.

Perkara tersebut juga boleh menjejaskan maruah keluarga mereka di mata rakan-rakan dan ahli keluarga yang lain.

"Ayah dia dah selalu marah supaya jangan pakai seksi ketika keluar, dia tak mahu orang luar atau kawan-kawannya bertanya tentang soal pemakaian Kila.

"Namun, itulah, budak sekarang kalau tegur banyak kali nanti buat muka dan merajuk pula," ujarnya. 

#Hurmm....makin gedik lak admin tengok gambar kilafairy di Instagram bila isu Wak Doyok jadi viral...seronok sebenarnya kot jadi perhatian?

sumber
http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2015/03/17/rohana-jalil-tegur-wak-doyok/


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.