Khamis, 12 Mac 2015

Khamis, Mac 12, 2015
Tegar Akui Dirinya Di Dera Arif Dollah | Sebelum ini ada dakwaan mengatakan bahawa salah faham telah berlaku antara Tegar dan pengurusnya, Muhammad Arif Dollah tentang kemelut yang dihadapi mereka berdua ini. Sehingga kini, perkara ini bagaikan tidak berkesudahan.

Tegar Akui Dirinya Di Dera Arif Dollah

Menerusi Kapanlagi.com, Tegar mendakwa dirinya telah didera secara se-ksual oleh pengurusnya itu. Bagaimanapun kenyataan tersebut diberikan oleh Tegar ketika membuat laporan kepada Komisi Nasional Perlindungan Anak (Komnas Pa) iaitu sebuah badan yang melindungi hak kanak-kanak di Indonesia.

Video: Perangai Sebenar Pengurus Tegar Di Dedah

Tegar menceritakan bahawa apa yang dilakukan oleh pengurusnya itu (Dollah) ialah seperti memaksa penyanyi itu tidur dengan hanya memakai seluar dalam, menemani Tegar ketika mandi dan beberapa lagi perkara yang lain yang agak melampau batas!.

“Di hotel setiap Tegar mau tidur pakai kolor nggak boleh. Kata Kak Arif kolornya lagi kotor. Jadi tidur pakai celana dalam. Dia ikut-ikutan juga pakai celana dalam. Kalau Tegar tidur suka deket-dekat, (maaf) nempel di du-bur tegar. Setiap Tegar mau mandi dia juga nemenin,” katanya.

Selain itu, Tegar turut memaklumkan ada beberapa barangan seperti gitar laptop dan kamera turut sama hilang.

Dakwa bapanya pula,"Tegar pergi ke Malaysia akhir Oktober atau awal November gitu, pengurusan Harpa Record mengetahui itu. Tapi, Arif selalu bilang extend (di Malaysia) padahal show sudah selesai. Pertengahan Novemeber WhatsApp saya nggak dibalas (Arif). Cari di Twitter, Twitter saya diblock. Orang tua Tegar telepon ke Pak Handoko (owner Harpa Record) menanyakan anaknya ke mana, itu membuat kita panik.

Atas inisiatif sendiri, Pak Handoko akhirnya terbang ke Malaysia. Coba hubungin Arif nggak bisa, akhirnya di Malaysia kita sebar isu kalau Arif nggak balas kontak akan dilaporkan ke polisi. Keesokan harinya Arif baru bisa dihubungi," ujar Donald Dewa Kusumo perwakilan dari wakil Harpa Record.

Apapun, kita nantikan penjelasan seterusnya.

sumber
http://www.rotikaya.com/


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.