Jumaat, 6 Mac 2015

Jumaat, Mac 06, 2015
Tolong Biarkan Saya "Pergi" - Pesakit Cystic Fibrosis | Rayu "Pergi" Tak Tahan Terseksa | Rakaman video rayuan seorang gadis yang dipercayai penghidap Cystic Fibrosis supaya 'dimatikan' tersebar di laman Facebook.

Tolong Biarkan Saya "Pergi" - Pesakit Cystic Fibrosis

Valentina Maureira, 14, bertindak merakam video tersebut dan merayu kepada Presiden Chile, Michelle Bachelet supaya membenarkan 'Euthnasia'.

'Euthnasia' atau Mercy Killing merupakan langkah terakhir yang menghentikan hayat hidup seseorang disebakan oleh sebab-sebab tertentu dan dilarang di beberapa buah negara.

Menurut CNN, Maureira disahkan menghidap penyakit yang mampu membawa maut berkenaan sejak berumur 6 tahun. Cystic Fibrosis mampu merosakkan sistem pernafasan dan penghadaman.

Sebaran rakaman video berkenaan menyebabkan orang ramai tertanya adakah langkah Mercy Killing atau 'Euthnasia' patut dibenarkan di Chile.

sumber
http://www.sinarharian.com.my/global/tolong-biarkan-saya-pergi-1.364650


0 comments:

Catat Ulasan

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.