Selasa, 21 April 2015

Selasa, April 21, 2015
1
15 Minit, 5 Kereta Mewah Bernilai 2.2 Juta Lesap| Hanya tempoh 15 minit diperlukan sekumpulan penjenayah geng kereta mewah untuk melarikan lima kenderaan bernilai RM2.2 juta yang disimpan di sebuah bengkel baik pulih kenderaan.

15 Minit, 5 Kereta Mewah Bernilai 2.2 Juta Lesap

Dalam kejadian jam 9.15 pagi kelmarin, penjenayah menceroboh masuk premis itu yang terletak di Jalan Empat off Jalan Chan Sow Lin.

Suspek mengambil kesempatan memanjat masuk premis selepas menyedari pengawal keselamatan selesai bertugas pada jam 7 pagi hari kejadian.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Kuala Lumpur Senior Asisten Komisioner Zainuddin Ahmad berkata, hasil rakaman empat kamera litar tertutup (CCTV) di lokasi kejadian mendapati lima penjenayah memasuki premis itu manakala selebihnya menunggu di luar premis.

15 Minit, 5 Kereta Mewah Bernilai 2.2 Juta Lesap

Katanya, suspek memanjat tembok pagar dan menceroboh pejabat di bengkel itu menggunakan alat khas.

“Penjenayah didapati menggeledah laci pejabat untuk mengambil kunci kereta. Mereka kemudian masuk ke kawasan membaiki kereta dan melarikan lima kenderaan mewah.

“Antara kenderaan yang dibawa lari adalah sebuah kereta model Porsche Panamera berwarna hitam, Range pacuan empat roda Rover Evogue warna hitam yang belum didaftarkan, kenderaan pelbagai guna Toyota Vellfire berwarna putih, kereta Bentley Supersport dan kereta Audi A5,” katanya.

15 Minit, 5 Kereta Mewah Bernilai 2.2 Juta Lesap

Beliau berkata, kumpulan itu turut melarikan peralatan komputer di dalam pejabat di bengkel berkenaan.

“Mereka seperti sudah tahu pengawal keselamatan hanya bertugas bermula jam 7 malam hingga 7 pagi.

“Kami sedang mengkaji rakaman CCTV itu dan akan berusaha mengenal pasti identiti suspek,” katanya.

Menurutnya, kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 457 Kanun Keseksaan.

sumber
http://www.hmetro.com.my/node/45290#sthash.VnUEyeOb.dpuf


1 comments:

  1. jangan lewatkan bonus setiap hari sebesar 5% di www.donacopoker.net, dan mainkan gaem game yang kalian sukai dengan menggunakan 1 id bisa bermain 7 permainan
    IG : OFFICIAL_DONACO
    BBM : DC31E2B0
    WHATSAPP : +85515875229

    BalasPadam

Komen anda semua amat di hargai, Bagaimanapun anda dinasihatkan agar memberikan komen secara berhemah. Sebarang komen berunsur backlink dan provokasi akan dipadamkan kecuali atas pertimbangan admin. Terima kasih kerana mengunjungi Kezoom.